Afbeelding
Jan van de Bovenkamp

Bonte Specht hakt gretig in op clubhuis ‘Ons Stekkie’

Algemeen

ZEEWOLDE – Het fraaie onderkomen van hengelsportvereniging ‘Ons Stekkie’ aan de Baardmeesweg is sinds kort ook een favoriet ‘stekkie’ voor een ijverige bonte specht. Sinds de vrijwilligers bezig zijn om hun clubhuis op te knappen, heeft de fraaie zwart-witte vogel met rode ‘broek’ het op het clubhuis voorzien.

“Die specht heeft inmiddels al iets van twintig gaten gehakt in de wanden van het clubhuis. Ook bij onze buren, de hondenvereniging, is hij lekker bezig”, vertelt voorzitter Jan van de Bovenkamp.

Om de specht op een zo natuurlijk mogelijke manier te weren hebben de hengelsporters nu het hele clubhuis van netten voorzien. Van de Bovenkamp: “Sportvissers en netten is een bekende combinatie maar om daarmee je clubhuis in te pakken is nieuw. Nu wordt het dagelijks checken want de vogel kan uiteraard in het net verstrikt raken en dat is niet onze bedoeling, maar om de specht zijn gang te laten gaan is ook geen optie. De geschatte schade ligt nu al zo rond de 1.500 euro en zou alleen maar hoger worden. Nu maar afwachten hoe creatief onze Woody Woodpecker is.”

De voorzitter laat weten op zoek te zijn naar goede tips, die het gebruik van de netten onnodig maakt. “Want we willen deze schitterende vogel natuurlijk niets aandoen. Wij genieten ook van dit fraaie stukje natuur.” Tips voor een oplossing zijn welkom bij: secretaris@visseninzeewolde.nl