Afbeelding
Stookalert RIVM

Stookalert van kracht voor Flevoland

Algemeen

FLEVOLAND – Het stoken van een vuurtje kan gezellig zijn. Maar helaas is houtrook ook ongezond. Bij ongunstige weersomstandigheden of een slechte luchtkwaliteit blijft rook langer hangen. Het eerste is op dit moment het geval in meerdere provincies in Nederland, waaronder Flevoland. Dit meldt het RIVM.

Met een stookalert roept het RIVM mensen op om geen hout te stoken. Hiermee kan gezondheidsklachten bij mensen in de omgeving worden voorkomen.

Houtrook bevat vele stoffen, waaronder fijnstof en roet. Naast luchtverontreiniging, geurhinder en roetneerslag kan houtrook ook directe klachten geven van luchtwegen of ogen. Met name mensen met al bestaande luchtwegaandoeningen kunnen hier last van hebben. Ook mensen met hart- en vaatziekten, ouderen en kinderen zijn extra gevoelig. ‘Vanuit gezondheidskundig oogpunt is het dan ook goed om blootstelling aan houtrook in de directe woonomgeving zoveel mogelijk te beperken. Rook is altijd ongezond. Ook voor de stoker zelf’. geeft GGD/GHOR aan op hun website.

Dus, ga je hout stoken, bekijk dan eerst even de Stookwijzer. Zo weet je wanneer het vuur beter uit kan blijven.

band Combo Bossa Bela
Inspirerende kunstwerken en Braziliaanse sferen tijdens Open Deuren: Tijd voor Kunst Algemeen 15 apr, 13:38
Afbeelding
Werelddansgroep Horlepiep organiseert workshop Bosnische dans Ingezonden 15 apr, 10:46
Impressie kantoor front
Scouting Nederland verhuist naar nieuw hoofdkantoor op Scoutinglandgoed Zeewolde Ingezonden 15 apr, 10:06
Afbeelding
Eerste plaats voor Tessa Schoots Rotterdam Taekon-do Cup Sport Instagram 14 apr, 23:45
V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld
De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging Nieuws Ingezonden Instagram 14 apr, 22:39
Afbeelding
Puntjes op de i van Zeewolde Kruist de Buizen Algemeen Instagram 14 apr, 22:29