Afbeelding
Igor Yaruta

Challenge 6: Duurzaam schitteren tijdens de feestdagen

· leestijd 1 minuut Algemeen

FLEVOLAND ā€“ Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) daagt via ikdoemeejijook.nl inwoners uit om een jaar lang samen te werken om de Flevolandse voetdruk te verkleinen en daarmee energie en grondstoffen te besparen. Iedereen kan een stap zetten.

Er zijn 48 challenges die gaan over 12 verschillende themaā€™s. Elke maand staat een ander thema centraal, en elke week is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Je hoeft ze niet alle 48 te doen. Aan Ć©Ć©n meedoen is al genoeg om samen met de andere deelnemers impact te kunnen maken aan Ć©Ć©n circulair Flevoland.

Challenge van deze week: Duurzaam schitteren tijdens de feestdagen

De feestdagen staan voor de deur en dan willen we allemaal graag een beetje goed verzorgd voor de dag komen. ā€˜Duurzaam schitteren tijdens de feestdagenā€™, luidt de challenge van deze week (7 ā€“ 13 december). Doe jij ook mee? Meld je aan: www.ikdoemeejijook.nl #ikdoemeejijook

Kleed je duurzaam!

Probeer eens biologische kleding, gemaakt van duurzame stoffen waar geen schadelijke en chemische producten zijn gebruikt. Check eerst het label van welk materiaal het is gemaakt en of je een biologische variant in handen hebt. De lokale kringloop heeft ontzettend veel kleding waar je prima kunt slagen. Ga je liever online-shoppen? Dan bieden online webshops vele vintage kleding-alternatieven. Wil je nog een stapje verder gaan, dan kun je zelfs je feestkleding leasen! Of geef je liever de voorkeur om je kledingkast eerst eens lekker uit te stallen? Dan ben jij duurzaam bezig. Daar vind je namelijk vaak nog verbazingwekkend veel ongedragen toffe truitjes en jurken, die jouw doen schitteren tijdens de feestdagen!

Impact challenge vorige week: 

Flevolanders namen vorige week deel aan de challenge ā€˜Help de ā€˜Groeneā€™ Sint, kies voor een cadeau van zijn groene lijstjeā€™. Bijna 10 inwoners en ondernemers deden enthousiast mee aan de challenge! In Ć©Ć©n week bespaarden zij daarmee 2kg grondstoffen , in Ć©Ć©n maand 8kg grondstoffen en op jaarbasis 109 kg grondstoffen. Dat is 59 kg CO2. Stel je voor dat alle Flevolanders dat zouden doen, dan besparen we bijna 6,5 miljoen kg grondstoffen en bijna 12,5 miljoen kg CO2!

Doe mee om samen ƩƩn grote challenge te creƫren en meld je aan via: www.ikdoemeejijook.nl

Afbeelding
Realisatie nieuw woonzorgcomplex in Zeewolde een stap dichterbij Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks ā‚¬ 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 2 uur geleden