de 520 zonnepanelen van ZeewoldeZon worden gemonteerd op het dak van een fruitschuur aan de Bloesemlaan
de 520 zonnepanelen van ZeewoldeZon worden gemonteerd op het dak van een fruitschuur aan de Bloesemlaan ZeewoldeZon

ZeewoldeZon nu ook actief in buitengebied

Algemeen

ZEEWOLDE - Deze week is ZeewoldeZon gestart met het leggen van 520 zonnepanelen op een grote fruitschuur aan de Bloesemlaan. Een unicum voor ZeewoldeZon want hiermee legt zij voor het eerst sinds haar oprichting zonnepanelen op niet-woningen. Van Daalen (ZeewoldeZon): “Buiten de bebouwde kom, maar nog wel ín Zeewolde. Lokaler wordt het niet.”

De zonnepanelen op het dak van de fruitschuur maken onderdeel uit van een zonnepark op land. Voorwaarde voor de gemeente om toestemming te verlenen voor het zonnepark, was dat er ook energie voor de lokale samenleving benut zou worden. ZeewoldeZon was hiervoor dé partij en heeft met fruitteelt bedrijf Wijk Oord afspraken over de benutting van het dak van de fruitschuur gemaakt. Van Daalen: “Ons belang is de zonnestroom die in de gemeente Zeewolde wordt opgewekt, ook ten goede te laten komen aan Zeewoldenaren. Zo houden we de zonnestroom in het dorp. Met de zonnepanelen op de fruitschuur kunnen we zonnestroom leveren aan zo’n 50 huishoudens.”

ZeewoldeZon werd in 2017 opgericht. Inclusief de zonnepanelen op de fruitschuur bezit ZeewoldeZon inmiddels 2.380 zonnepanelen. De eerste 1.860 zonnepanelen liggen op appartementencomplexen van Woonpalet die de daken beschikbaar stelt. De inmiddels ruim 235 leden van ZeewoldeZon zijn gezamenlijk eigenaar van de zonnepanelen en gebruiken de zonnestroom zonder daarover energiebelasting te hoeven betalen (volgens de regeling ‘verlaagd tarief’). En dat scheelt geld. Een deel daarvan is direct voordeel in de portemonnee van de gebruiker, het andere deel wordt gebruikt om de externe financiers van de zonnepanelen terug te betalen. 

Meer informatie en vrijblijvend een offerte opvragen kan via www.zeewoldezon.nl

Afbeelding
Realisatie nieuw woonzorgcomplex in Zeewolde een stap dichterbij Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 23 uur geleden