Afbeelding
NMF Flevoland

Challenge 9: Goede voornemens 2021? Ga ontspullen!

· leestijd 1 minuut Algemeen

FLEVOLAND – Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) daagt via ikdoemeejijook.nl inwoners uit om een jaar lang samen te werken om de Flevolandse voetdruk te verkleinen en daarmee energie en grondstoffen te besparen. Iedereen kan een stap zetten.

Er zijn 48 challenges die gaan over 12 verschillende thema’s. Elke maand staat een ander thema centraal, en elke week is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Je hoeft ze niet alle 48 te doen. Aan één meedoen is al genoeg om samen met de andere deelnemers impact te kunnen maken aan één circulair Flevoland.

Challenge van deze week: Goede voornemens 2021? Ga ontspullen!

Deze laatste week van 2020 biedt ruimte voor reflectie en goede voornemens. En daarvoor hebben we een nieuwjaarsknaller in petto. Onze eindejaars-challenge luidt:  ‘’Goed voornemen voor 2021: ga ontspullen’’. Doe je mee? #ikdoemeejijook  

Ontspullen: Less is more. 

Nu de kerst voor bij is, wordt het tijd om vooruit te kijken naar oud & nieuw. Dit moment biedt bij uitstek de mogelijkheid om te gaan ontspullen. Check in je berging, kasten of zolder of je ongebruikte (kerst)spullen hebt liggen. Doe de spullen weg die je niet blij maken, en bewaar alleen dat wat voor jou essentieel is. 

Doe mee: ga ontspullen. Meld je aan: www.ikdoemeejijook.nl 

  • Hoeveel dozen/zakken ga je wegdoen? 
  • Hoeveel dozen/zakken breng je straks naar de kringloop?
  • Hoeveel dozen/zakken maak je een ander blij mee? 

Impact challenge vorige week:?

Flevolanders namen vorige week deel aan de challenge ‘Smaakvol en verantwoord kerstdiner? Kies voor duurzame kerstmenu’s’. Flevolanders deden enthousiast mee aan de challenge. In één week bespaarden zij daarmee 3 kg CO2, in één maand 14 kg CO2 en op jaarbasis 178 kg CO2. Stel je voor dat alle Flevolanders dat zouden doen, dan besparen we bijna 75 miljoen kg CO2. 

Doe mee om samen één grote challenge te creëren en meld je aan via: www.ikdoemeejijook.nl, #ikdoemeejijook