Afbeelding
JC Gellidon

Gemeente Dronten start pilot ‘grootschalig testen’

· leestijd 1 minuut Algemeen

DRONTEN - Op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, start gemeente Dronten samen met de GGD Flevoland begin februari de pilot ‘Grootschalig testen’. De gemeente Dronten wordt hiermee één van de pilotgemeenten.

Woensdag werd gesteld dat Dronten als pilot werd aangewezen vanwege grote corona-uitbraken. Dit bericht werd snel gecorrigeerd. Minister Hugo de Jonge heeft donderdagavond na het coronadebat in de Tweede Kamer zelfs zijn excuses voor aangeboden voor de suggestie dat er in Dronten veel coronabesmettingen zouden zijn. 

Gericht testen

Het testen en vinden van mensen die besmet zijn met het virus is dus nog steeds belangrijk in de strijd tegen corona. “Door gericht zo snel mogelijk, zoveel mogelijk besmettingen op te sporen kan opvlamming van het virus worden tegengegaan. Minder besmettingen betekent ook een lagere druk op zorg”, licht de gemeente toe. 

Inwoners die onderdeel uit gaan maken van de pilot grootschalig testen krijgen zes weken de mogelijkheid om zich laagdrempelig te laten testen, met en zonder coronagerelateerde klachten. En testen ze positief op het virus, dan krijgen ze ondersteuning om de quarantaineperiode goed vol te kunnen houden. Burgemeester Jean Paul Gebben: “Vanuit de gemeente Dronten willen we heel graag een bijdrage leveren aan het eronder krijgen van het virus, zodat we uiteindelijk weer gebruik kunnen maken van de ruimte die we hebben, in Dronten, en in Nederland. Want met wat we leren uit deze pilot, kunnen we landelijk het verschil maken in het indammen van het virus. Ik vertrouw erop dat we ons steentje bijdragen!”

De verwachting is groot. Cees Verdam, directeur publieke gezondheid GGD Flevoland: “We werken graag mee aan deze pilot. Dit biedt onze GGD een mooie kans om samen met de gemeente Dronten en het ministerie van VWS op een grootschalige wijze de aanpak van corona verder te verbeteren. We verwachten er met z’n allen veel van te leren. Daarnaast blijft het belangrijk dat we ons aan de maatregelen blijven houden.”

Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00