Afbeelding
H. Nural (Unsplash)

Ook GGD Flevoland start eerder met vaccineren

Zorg en Welzijn

FLEVOLAND – GGD Flevoland start vanaf 15 januari met het vaccineren tegen het coronavirus. Dat is drie dagen eerder dan gepland. “Vanaf het begin was ons uitgangspunt: zo snel mogelijk zorgvuldig starten. Iedereen werkte tijdens de feestdagen keihard door en we kunnen gelukkig nu verantwoord vervroegen”, aldus André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland, de koepel van alle GGD’en. De vaccinaties door GGD Flevoland zullen plaatsvinden in Lelystad (Schroefstraat 34C, bedrijventerrein Gildenhof).

In totaal wordt er vanaf 25 locaties in Nederland gevaccineerd. De eerste groepen die in aanmerking komen voor een vaccinatie zijn zorgmedewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg en wijkverpleging. Daar komen nu ook de medewerkers in de acute zorg en huisartsen bij, zo heeft het Ministerie van VWS na overleg met het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) en de landelijke Huisartsen Vereniging (LHV)  besloten.

Uitnodiging

Vanaf 4 januari worden de medewerkers via hun werkgever uitgenodigd. Wie een uitnodiging ontvangt, kan telefonisch een afspraak maken. In een later stadium kan dat ook digitaal.

Zorgmedewerkers kunnen zelf kiezen bij welke van de 25 GGD-locaties zij een vaccinatie krijgen. De vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer bestaat uit 2 prikken. Tussen de 2 inentingen zit 3 weken. Mensen die in aanmerking komen voor een vaccinatie hoeven zelf geen actie te ondernemen. Zodra een groep aan de beurt is, krijgt deze bericht.