Coronamaatregelen aangepast: basisscholen weer open en bestellingen afhalen in de winkels…

Algemeen

ZEEWOLDE – De lockdown wordt bijna helemaal verlengd tot minstens 2 maart. Dat meldde demissionair premier Rutte in de persconferentie op dinsdag 2 februari. Wat wijzigt is dat de basisscholen en kinderdagverblijven vanaf 8 februari weer open gaan en dat bij winkels vanaf 10 februari vooraf bestelde producten kunnen worden afgehaald. Over de avondklok wordt later een besluit genomen. 

Vanwege de toch nog hoge aantal coronabesmettingen neemt het kabinet extra maatregelen om de veiligheid zo groot mogelijk te maken. Zo wordt op korte termijn gestart met sneltesten voor leraren in het basisonderwijs: “Bij een positieve test van een kind gaat de hele klas of groep in quarantaine en laat zich testen op dag vijf”, aldus Rutte. De buitenschoolse opvang blijft gesloten.

Vanaf woensdag 10 februari mogen de winkels open voor het afhalen van bestellingen. Dat bestellen kan vooraf online of telefonisch. Rutte: “Het afhaalpunt is buiten en dit kan alleen als je een bepaald tijdsslot is gegeven. Je moet de bestelling alleen afhalen. Ook moet er minimaal vier uur zitten tussen bestellen en afhalen, ‘om funshoppen tegen te gaan’.”

Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 8 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Informatiemiddag over 'levend verlies' georganiseerd door CVA-keten Noordwest-Veluwe Ingezonden 1 mei, 08:21