Afbeelding
Morgen College

Morgen College trakteert leerlingen èn ouders op inspirerend avondmaal! Aan tafel!

Algemeen

HARDERWIJK/ZEEWOLDE - Vanavond koken de zevenhonderd middelbare scholieren van het Morgen College uit Harderwijk en Zeewolde een heerlijk avondmaal voor hun gezin. Het Morgen College deelde aan iedere leerling een verrassingsbox uit met daarin verse ingrediënten, een recept, een bingokaart en gepersonaliseerde ‘kletspot-kaartjes’ om een goed gesprek aan de eettafel op gang te brengen. 

Saamhorigheid staat centraal
Met deze actie hoopt het Morgen College het groepsgevoel terug te brengen en positieve, persoonlijke gesprekken te stimuleren. Na al bijna één jaar van coronamaatregelen voelen jongeren zich alleen en slaat de verveling thuis toe. De Morgen College box zorgt ervoor dat de gesprekken eens niet gaan over huiswerk, maar over zaken die ouders misschien niet elke dag bespreken met hun kinderen. “Een van de vragen is bijvoorbeeld: ‘welk moment in jouw leven heeft de meeste indruk op je gemaakt?’ Niet iets waar je het elke dag over hebt”, laat de school weten.

Na het zelfbereide diner en de klets-potkaarten wordt er met elke mentorklas een online bingo gehouden met leuke prijzen. 

Geef het door!
In acht verrassingsboxen zit een gouden munt verstopt. Met de gouden munt kunnen de leerlingen zich melden en aangeven wie er volgens hen een bos bloemen verdient. Zo zetten de scholieren weer een ander gezin in het zonnetje.

De ingrediënten zijn gesponsord door JUMBO Supermarkten.