Afbeelding
Lev Dolgachov

NMFF meldt: Gasaansluiting verwijderen tijdelijk gratis

Algemeen

FLEVOLAND - Natuur en Milieufederatie Flevoland meldt dat vanaf maart 2021 het verwijderen van de gasaansluiting voor consumenten (tijdelijk) is gesocialiseerd. “Dat betekent dat klanten die een verzoek indienen voor het definitief verwijderen van hun gasaansluiting hiervoor tijdelijk geen kosten betalen.”

Wie een duurzaam verwarmingssysteem installeert en van het aardgas afgesloten wil worden, moet vanwege veiligheidseisen de gasaansluiting laten verwijderen. Hieraan waren kosten verbonden die konden oplopen tot wel € 800,-. “Dit staat de ambitie van een gasloze samenleving in de weg. De politiek heeft erop aangedrongen om de kosten te verlagen. Vanaf 1 maart 2021 zijn er daarom geen kosten meer verbonden aan het verwijderen van de gasaansluiting”, aldus NMFF.  

Wie de meter voor 1 maart 2021 heeft laten verwijderen kan helaas geen gebruik maken van deze nieuwe regeling. De regeling is tijdelijk. Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuwe energiewet. Daarin wordt gekeken naar de verdeling van kosten voor het verwijderen van gasaansluitingen. 

Energieloket Flevoland  
Permanent van het gas af? Neem dan contact op met Energieloket Flevoland, zij kunnen adviseren en helpen met een stappenplan.

Energieloket Flevoland is bereikbaar via de chat (www.energieloketflevoland.nl), e-mail (energieloket@nmfflevoland.nl) en telefonisch (0320-252004).