Afbeelding
Woonmanifestatie 2021

Woonmanifestatie in een online jasje

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - ‘‘De druk op de woningmarkt is hoog en tegelijkertijd gaan we voor kwaliteit van het dorp. Daarom is er ook dit jaar weer een prachtig woningbouwprogramma ontwikkeld”, zegt wethouder Wim van der Es over de nieuwbouwplannen in Zeewolde. “Binnenkort gaan in de Polderwijk een flink aantal nieuwe woningen en kavels in de verkoop, variërend van startersappartementen, rijwoningen en sociale huurwoningen tot vrije kavels. Voor ieder wat wils dus.”

Wie alles wil weten over kavels, nieuwbouwprojecten en ontwikkelingen kan terecht op de Woonmanifestatie Zeewolde. Normaliter vindt dit jaarlijkse event fysiek plaats, maar vanwege COVID-19 wordt de komende editie een online manifestatie over een langere periode: van zaterdag 10 april tot en met vrijdag 16 april 2021.

Via een link op bezoek
Voor de Woonmanifestatie 2021 wordt dit keer wordt gebruik gemaakt van een digitaal platform dat mensen via een openbare link eenvoudig kunnen bezoeken. Dit platform staat vanaf 10 april live. Na 15 april blijft het digitale platform nog een periode op de gemeentelijke website www.zeewoldenieuwbouw.nl/woonmanifestie staan.

Via www.zeewoldenieuwbouw.nl/woonmanifestatie kunnen bezoekers naar het digitale platform. Op de homepage worden zij via een video verwelkomd door wethouder Wim van Es. Vervolgens kunnen ze ‘shoppen’ door op de projecten op de kaart van het gebied te klikken en daarmee informatie ophalen. Deze informatie kan een presentatie zijn, een video, een verkoopbrochure of bijvoorbeeld een link naar de website.

Gevarieerd aanbod 
De Woonmanifestatie biedt geïnteresseerden een mooie gelegenheid om zich te informeren over wat er zoal gebouwd en ontwikkeld gaat worden in Zeewolde. Op het digitale platform zijn verschillende projectontwikkelaars (virtueel) aanwezig om hun project(en) te presenteren. Met De Realisatie (20 startersappartementen en 17 kadewoningen - Vaartsche Weelde); Blue Banner (27 rijwoningen - waarvan de helft langs het water- Archipel); Woonpalet (31 sociale huurwoningen – Eilandenrijk), Oost Van Tilburg (13 geschakelde woningen met tuin aan het water -Houtoevers), gemeente Zeewolde (23 vrije kavels) en Ontwikkelcombinatie Havenkwartier (Slokker, Huizen, OCB) met project Havenkwartier, is het aanbod gevarieerd.

Duurzaamheid is een belangrijk aspect in de nieuwbouwplannen. Daarom is er op deze online woonmanifestatie ook een visuele kraam te vinden, verzorgd door gemeente Zeewolde, waar bezoekers terecht kunnen voor vragen en/of informatie over het thema ‘duurzaamheid’.

Telefonisch vragen stellen
Het platform is vanaf 10 april open voor bezoekers. Bezoekers die vragen hebben naar aanleiding van de informatie op het platform, wordt de gelegenheid geboden om die tijdens de woonmanifestatie telefonisch te stellen aan de betrokken partijen. Hiervoor is afgesproken dat op een vaste dag te doen en wel op donderdag 15 april van 14 uur tot 18 uur.