Afbeelding
RTL Voice Kids

Drie coaches willen Eva, Zeewolder zangeres kiest voor Snelle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – Maar liefst drie coaches draaiden zich vrijdagavond 23 april om voor Eva Kamsteeg tijdens haar vertolking van ‘Listen to your heart’ bij het populaire RTL4-programma The Voice Kids: Ali B, Sanne Hans en Snelle. Eva luisterde naar haar hart en bleef bij de keus die ze vooraf al had gemaakt en ging voor Snelle.

Mensen blij maken

Zingen heeft Eva eigenlijk altijd al gedaan. Reeds op haar vierde was ze verzot op K3 en wilde ze voor haar verjaardag graag een podium, waarop ze haar eerste optredens verzorgde. Later werd het nog wat echter bij ‘Kinderen voor kinderen’. Zingen vindt Eva ‘gewoon leuk’. “Ik wil mensen blij maken met mijn stem en later zangeres worden”, aldus de 12-jarige Zeewoldense. Gevraagd naar haar grote voorbeeld, hoeft Eva niet lang na te denken. “Maan zingt heel mooi en is ook bijzonder aardig. En boeken schrijven lijkt me ook erg leuk, op dat gebied is papa mijn voorbeeld.” Haar basisschooltijd bracht Eva door op In de Lichtkring, momenteel zit ze in de eerste klas van de ‘theaterhavo’ op het CCNV in Harderwijk. “Ik wist al heel lang dat ik dat wilde. Dit was het helemaal voor mij. Je hebt er theater, muziek, dans en drama, het is er allemaal!” In 2017 won Iris Verhoek uit Zeewolde The Voice Kids. “We konden haar feliciteren”, weet Eva nog. “En ook mochten we bij haar op de foto. Toen had ik al zoiets van: dat wil ik ook graag. Mijn vader en moeder vonden me toen alleen nog te jong.” Het geselecteerd worden voor The Voice Kids mag reeds een enorme prestatie worden genoemd. Eva kan zich er over blijven verwonderen. “Zoveel kinderen hadden zich opgegeven en dan mag ik het doen. Dat is dan toch wel écht mooi.”

Avontuur gaat door

Toen kwam dan het grote moment: Eva mocht het nummer ‘Listen to your heart’ van Roxette komen zingen. “Luister naar je hart, volg je dromen en doe wat jíj wilt doen”, licht de jeugdige zangeres haar keuze toe. Echt zenuwachtig zegt Eva niet geweest te zijn. “Ik was de hele tijd wel heel druk en opgewonden. Ik zat natuurlijk vol adrenaline.” Achter een glazen wand keken vader Henk Jan, moeder Renske, zus Julia en zusje Lara mee. “Je wordt helemaal geleefd”, lacht Renske. De spanning bouwt zich steeds meer op. En dan draait Ali B al na anderhalve zin zijn stoel. Natuurlijk waren we onwijs trots en hebben echt gejuicht, maar we mochten niet te gek doen van Eva.” Uiteindelijk wilden ook Sanne Hans (ook wel bekend als Miss Montreal) en Snelle (pseudoniem voor Lars Bos) zien wie daar zo mooi zong. Op dat moment werd het toch wel even moeilijk voor Eva. “Ik twijfelde tussen Sanne en Snelle, terwijl ik vooraf hoopte dat vooral Snelle zich zou omdraaien. En toen dacht ik: wat maakt het uit, ik ga voor mijn eerste keus! Zo werd Snelle mijn coach.” Het avontuur van Eva gaat na vrijdagavond dus nog even door… “Ik hoop zo ver mogelijk te komen, maar winnen is niet het belangrijkste. Ik wil vooral zoveel mogelijk ervaring opdoen”, besluit het Zeewolder talent.