Photovoltaic: Roof with solar panels
Photovoltaic: Roof with solar panels NMFF

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Algemeen

FLEVOLAND - Verreweg zijn de meeste daken in Flevoland geschikt voor zonnepanelen. Steeds meer daken liggen dan ook vol met zonnepanelen. Maar hoe weet je of jouw dak geschikt is? Hoeveel panelen kunnen er op? En hoe leg ik ze neer? Vragen waar Energieloket Flevoland advies over geeft.

Dit doet zij onafhankelijk en gratis. Neem contact op of kom langs bij het lokale Energieloket inloopspreekuur voor een adviesgesprek: www.energieloketflevoland.nl/contact.

Invloed van richting en helling
Op een schuin dak is niet alleen de richting bepalend voor hoeveel zonnestralen de panelen kunnen opvangen. Ook de helling speelt daarbij een rol. Bij een schuin dak is een hoek van 20 tot 50 graden het gunstigst. Maar ook bij een platter of een steiler dak kunnen zonnepanelen vaak nog een prima opbrengst leveren. Meer informatie hierover staat op de website.

Energieloket Flevoland helpt: onafhankelijk gratis advies ; bel (0320-252004), mail (energieloket@nmfflevoland.nl), chat via www.energieloketflevoland.nl of bezoek een van de lokale inloopspreekuren. Zie voor tijden en locaties: www.energieloketflevoland.nl/contact.

Afbeelding
Rotarycheques voor hospice, Toon Hermanshuis en IDPZ Zorg en Welzijn Instagram 27 mrt, 09:09
Afbeelding
Bekijk hier het volledige programma van Sail Kampen 2024 Partnerbijdrages 26 mrt, 17:13
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 13): Zeewolde krijgt eigen brandweerkorps Algemeen 26 mrt, 16:04