De bedankvlag gaat in top.
De bedankvlag gaat in top. Zeewolde Actueel

Wethouder onderwijs hijst ‘bedankvlag’ voor onderwijs

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – De scholen zijn praktisch terug bij het oude normaal. Met gemengde gevoelens wordt teruggekeken naar een spannende periode waarin alles uit de kast moest om het onderwijs gaande en draaiende te houden. Respect en dank is op z’n plaats voor allen die dat mogelijk maakten, en dat was reden voor Aurora Onderwijsgroep om via een ‘bedankvlag’ de staf van RSG De Levant in het zonnetje te zetten. Onderwijswethouder Egge Jan de Jonge kwam hijsen.

Is echt alles weer normaal? “Nou”, zegt locatiedirecteur Remon Brink voorzichtig, “zo goed als. Nog steeds geldt dat hoesten en proesten in de elleboog moet, en honderd keer handen wassen en ontsmetten op een dag, maar verder gaat alles weer ongeveer zoals het was. Ik heb meteen alles wat weg mócht ook weg gedaan. Stickers, waarschuwingsbordjes, richtingwijzers, looproutes, de hele mikmak weg. We waren er helemaal klaar mee!” Hij is zichtbaar opgelucht. “Gewoon met een leerling in gesprek, in plaats vanachter een scherm. Dát is wat je wilt, en zo moet het ook.”

Als iedereen op de vroege ochtend van dinsdag 5 oktober aanwezig is kan de ‘plechtigheid’ beginnen, maar dat kan natuurlijk niet zonder inleidend praatje. Voor de verzamelde leerlingen en docenten blikt Brink terug op de afgelopen twee lastige jaren, en brengt in herinnering hoe het was om via een schermpje te moeten communiceren, “op je zolderkamertje.” Nadrukkelijk bedankt hij ook de ouders van de leerlingen, die onbedoeld ook docenten werden. “Ook je ouders moesten in één keer docent zijn, en ik heb van velen begrepen dat ze daardoor een ander beeld hebben gekregen van wat ‘docent zijn’ in houdt, en hoe moeilijk dat eigenlijk is.” Wethouder de Jonge, vader van drie kinderen, kon dat alleen maar van harte beamen. “Fijn dat hier op deze manier aandacht voor is, op de Dag van de Leraar”, besloot hij, waarna de vlag in top ging. “Leraren, medewerkers en (thuis-)hulptroepen: on(der)wijs bedankt!”, staat erop te lezen, en dat kon iedereen uiteraard van harte onderschrijven.

Blauw tegen blauw...
Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 6 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Informatiemiddag over 'levend verlies' georganiseerd door CVA-keten Noordwest-Veluwe Ingezonden 1 mei, 08:21