Afbeelding
NMFF

Vervang je laatste gloeilampen door ledlampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Deze week dagen we iedere Flevolander (bewoner of bedrijf) uit om zuinig te verlichten en je laatste gloeilamp te gaan vervangen door één gratis ledlamp. Iedere bezoeker aan een spreekuur van het Energieloket kan zijn oude lamp(en) inleveren en krijgt daar 1 gratis ledlamp voor terug (OP=OP) en een gratis licht-advies. Doe mee via: www.ikdoemeejijook.nl en meld je aan!

Waarom LED
Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom led-verlichting beter is dan andere verlichtingstechnieken. Ledlampen gaan meer dan 35.000 branduren mee. Dat is 30 keer langer dan gloeilampen en 25 langer dan halogeen lampen. Het lage energieverbruik maakt niet alleen dat led-verlichting beter is voor het milieu, maar heeft nog meer voordelen. Ledlampen geven weinig tot geen hitte en dragen daardoor niet bij aan de verwarming van de ruimte waar ze hangen. :Ledlampen zijn momenteel de groenste en milieuvriendelijkste verlichtingsbronnen die er zijn.

Doe mee via: www.ikdoemeejijook.nl en meld je aan. Elke deelnemend bedrijf of organisatie ontvangt, naast een ledlamp ook tips & tricks voor slim en effectief verlichten.

Impact challenge vorige week: 
Flevolanders namen vorige week enthousiast deel aan de challenge ‘’Verlicht zuinig. Kies dimmer of bewegingssensor’’ In één week bespaarden zij daarmee 7 kilogram CO2, 51 kWh in één maand en op jaarbasis 664 kWh. Dat is 359 kg CO2. Stel je voor dat alle Flevolanders dat zouden doen, dan besparen we 24 miljoen kWh en ruim 12 miljoen kg CO2.

Elke week een challenge: samen op weg naar 1 circulair Flevoland
Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en andere organisaties challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. November richt zich op het verlagen van ons lichtverbruik. Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Want daardoor draag je bij aan minder CO2 uitstoot en energieverbruik. Samen creëren we dus één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl

 

Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56