Afbeelding
Zeewolde Actueel

Oud-exploitant Fle-gel Henny Dukker (75) overleden

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Henny Dukker, oud-exploitant van het fiets- en voetveer Fle-gel, is maandag 3 januari overleden. Hij werd 75 jaar.

Hendrik Antonius Dukker werd op 2 september 1946 geboren te Gouda. Aanvankelijk werkte hij als monteur in de metalengroothandel van zijn vader. Het feit dat hij in zijn werk veel met water te maken had, bracht hem ertoe zelf een schip te kopen en als binnenvaartschipper te gaan werken. Zijn vrouw Willy, met wie hij in 1969 trouwde, ging met hem mee. Na een jaar werd het schip ingeruild voor een ander, waarmee het echtpaar 25 jaar ging varen. Tussendoor breidde het gezin uit met een (inmiddels overleden) zoon en werden Henny en Willy later trotse grootouders van twee kleinkinderen. 

Via een kennis kwam het bericht dat er in Zeewolde een exploitant werd gezocht voor een veerpont. Dat leek de toen 49-jarige Henny wel wat. Het echtpaar Dukker verhuisde naar Zeewolde en bleef twintig jaar en tien maanden de Fle-gel heen en weer varen tussen Zeewolde en Strand Horst. Duizenden scholieren en toeristen maakten er in de loop der jaren gebruik van. Zij waardeerden de duidelijke en vertrouwenwekkende wijze waarop Henny Dukker zijn werkzaamheden verrichtte. De ‘Warme Douche’ van het tv-programma Radar onderstreepte dat in 2015. Jarenlang werkte de Fle-gel verder mee bij de start van de Van Z… tot Z…-tocht. Het gebeurde dan regelmatig dat Henny Dukker het eerste ‘Z-tje’ kreeg uitgereikt. De partyboot Achie werd eveneens geëxploiteerd door de Dukkers. In december 2019 bracht burgemeester Gerrit Jan Gorter een bezoek aan het toen gouden echtpaar Henny en Willy Dukker. Henny Dukker was al enige tijd ziek.