Angela Huckriede
Angela Huckriede Zeewolde Actueel

Angela Huckriede (VVD) wil woningtekort op korte én lange termijn aanpakken

· leestijd 2 minuten Algemeen

ZEEWOLDE – Op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Zeewolde Actueel stelt wekelijks een lijsttrekker voor. Deel 2: Angela Huckriede-Meeuwesen (VVD).

Mooie lijst

Toen Wim van der Es in juni 2014 wethouder werd, kwam er een plekje vrij voor Angela Huckriede in de raadsfractie van de VVD. In september 2015 nam Angela het stokje als fractievoorzitter zelfs over van Heidi Broertjes. Bij de verkiezingen van 2018 stond ze op nummer twee en daar Van der Es opnieuw wethouder werd, was het heel logisch dat ze het fractievoorzitterschap wederom op zich nam. Lijsttrekker worden is echter nóg weer een stapje verder. “Ik vind het heel bijzonder en een grote eer, maar het is ook een grote verantwoordelijkheid”, is Angela’s eerste reactie. “We hebben een mooie lijst met elf sterke kandidaten en zijn echt een team. Ik kreeg het vertrouwen van alle leden en daar ben ik best trots op.” Angela (52) woont sinds 2001 samen met haar man en kinderen in Zeewolde. Ze was van januari 2003 tot maart 2021 directeur-eigenaar van het assurantie- en pensioenadvieskantoor Meeuwesen adviesgroep en is sinds vorig voorjaar pensioen- en inkomensspecialist bij een ander advieskantoor. Door van huis uit te werken, houdt Angela tijd over voor politieke zaken. “Nee, ik breng geen tijd in files door, dat scheelt zeker. Ik vind de raad gewoon heel leuk om te doen. Andere mensen sporten, schilderen of zingen, ik word blij van het raadswerk. Thuis zouden ze misschien zeggen dat ik van bakkeleien hou. Strijd leveren om een beter resultaat te krijgen voor Zeewolde, zo kun je het ook zeggen. In de gemeenteraad proberen we met z’n allen mooie besluiten te nemen. Anders geformuleerd: alles afwegende datgene te doen wat goed is voor Zeewolde. En daar krijg ik energie van.”

Woningbouw

Angela’s trots op Zeewolde klinkt door in het verkiezingsprogramma van de VVD. “We kiezen voor het behoud van het goede, maar versterken de vitaliteit van onze gemeente door kansen te benutten én gericht groei te stimuleren, zoals bij het bouwen van woningen voor onze jongeren en het benutten van onze economische en toeristische aantrekkingskracht”, vat ze een en ander samen. Het zal dan ook geen verbazing wekken dat bouwen een van de speerpunten uit het verkiezingsprogramma is. “We richten ons op het aanpakken van de woningproblemen, op zowel de korte als de lange termijn. We staan daarbij open voor nieuwe initiatieven, zoals tijdelijke woningen en tiny houses, waardoor het woningtekort al op korte termijn kan worden aangepakt.” Naast aandacht voor de starters op de woningmarkt, de realisatie van passende woning voor ouderen en het bevorderen van ‘doorstroming’, blaast Angela een oud idee nieuw leven in: luxe wonen in het groen. “Een jaar of zes geleden hadden we ook zo’n plan voor de kop van de Golflaan. Ook grote ondernemers moeten een eigen plek in Zeewolde kunnen krijgen, anders wijken ze allemaal uit naar Hierden of andere plaatsen op de Veluwe.”

Kruisbestuiving

De lokale veiligheid is de laatste jaren een steeds actueler thema geworden. Angela wil dat iedereen in Zeewolde zich veilig moet blijven voelen. “En dat we iedereen de kans geven om mee te doen, in het onderwijs, in de sport en in het sociale leven. De jeugd heeft het momenteel mede door corona lastig. Het is goed dat er een soort kruisbestuiving komt tussen sport, cultuur en school. Door dat alles beter op elkaar aan te laten sluiten, krijg je misschien ook meer grip op de jeugdzorg.”

Streekmarkt

Er moet volgens Angela’s VVD in Zeewolde ruimte blijven om te ondernemen. “We willen niet dat voor agrarische en andere ondernemers de lokale regels strenger worden dan de landelijke regels. Ook zien we dat activiteiten in het centrum belangrijk zijn voor een vitaal centrum. Om dit te onderstrepen wil de VVD maandelijks een streekmarkt naar het Kerkplein laten komen. Geef boeren en andere ondernemers de ruimte om hun producten te delen met de overige Zeewoldenaren.” De VVD heeft momenteel drie zetels in de gemeenteraad. Angela is vol goede hoop op ‘een mooie uitslag’ in maart. “Ik hoop op vijf zetels, maar vier zou ook al heel mooi zijn.”

Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00