Afbeelding
Gemeente Zeewolde

Basisschoolleerlingen doen verkeersexamen op de fiets

Algemeen

ZEEWOLDE - De hele dag zie je ze fietsen; kinderen met fluorescerend hesjes en daarop een nummer. Zij doen mee aan het landelijk (school)verkeersexamen. In totaal gaan er 279 leerlingen van groep 7 van de Zeewolder basisscholen op weg. 

Voordat de leerlingen op mochten komen voor het praktijkexamen hadden zij de fietskeuring en het theoretische deel al achter de rug. Op signaal van wethouder Ewout Suithoff mocht Chris Talsma van bs De Regenboog donderdag om 09.00 uur als eerste van start op het Raadhuisplein. Daarna mocht er om de 30 seconden een nieuwe kandidaat vertrekken. 

Rotonde driekwart, fietspad volgen, eerste rechtsaf, hand uitsteken en daarbij ook niet vergeten naar de borden te kijken. Het hoorde allemaal bij het praktijkdeel van het verkeersexamen. Vrijwilligers hielden op diverse cruciale punten langs de route in de gaten of de examenkandidaten zich netjes aan de verkeersregels hielden. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00