Afbeelding
Marjolein Vos

Dansen en zingen op afscheid directeur Mannes Schoppink

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - In een witte Porsche werd directeur Mannes Schoppink (64) 8 april het schoolplein van basisschool De Regenboog opgereden. Hij gaat met pensioen en vrijdag namen de ouders en kinderen afscheid van hem. 

De scheidend directeur, die 35 jaar actief was op de basisschool aan het Keteldiep, werd bij aankomst op het schoolplein toegezongen door leerlingen en leerkrachten: ‘De tijd van afscheid is gekomen. Vrije tijd om van te dromen. Een fijne tijd om rustig aan te doen. We wensen u een goed pensioen!’

Eenmaal in de school zeggen de groepen hem op eigen wijze gedag. Er wordt gedanst, gezongen en thema’s als de boerderij, waarop Schoppink is geboren, komen voorbij. Een groep is zelfs verkleed als echte boeren en boerinnen. Een andere groep focust zich op de camping waar Schoppink graag naartoe gaat en doet een vlaggenspel met de bijna ex-directeur. En… er is voor elke groep regenboogtaart.

(tekst loopt door onder de foto’s)


Thema de boerderij- Marjolein Vos


Het vlaggenspel- Marjolein Vos

De kinderen vonden hem een fijne directeur. “Hij is vooral een hele aardige directeur”, vertellen Joël Veldboom uit groep 7, Daniel Verweij uit groep 6 en Hanne Doortmont uit groep 5. “Hij kent alle namen uit zijn hoofd”, vult Loïs van de Weg uit groep 8 aan. “Geschiedenis, topografie en het voorlezen uit Meester Jaap ga ik wel missen”, vertelt Joël. Loïs vult aan: “Ja, hij weet echt heel veel en liet altijd dingen zien op oude kaarten.” Evan van der Bij uit groep 8 van Christiaan Huygens gaat nog wel aan de directeur denken bij het dammen. “Ik leg het bord vaak verkeerd en als ik dan op woensdag aan het dammen ben, komt de directeur altijd even kijken of ik het goed doe.”

Schoppink zelf vindt het allemaal prachtig. “Opgehaald worden met een Porsche is wel speciaal. Ik heb niks doorgehad, blijkbaar was er een Mannesloze appgroep. Soms was het wel ineens stil als ik een lokaal binnenkwam.”

Vanaf maandag zit hij niet meteen op de camping. “Ik moet mijn opvolgster nog inwerken. Van de week heeft ze voor het eerst een nieuwsbrief verstuurd zonder mijn hulp. Dat voelde wel raar en definitief ook.”

Op zaterdag was er gelegenheid voor collega’s en oud-collega’s om Mannes Schoppink gedag te zeggen. Daarbij waren vele mooie woorden. Volgens velen heeft ‘meester Mannes’ veel betekend voor het Zeewolder onderwijs en voor De Regenboog in het bijzonder. Zo laat Angela Brons weten: “Als oud-collega kijk ik terug op een mooie tijd op De Regenboog met een directeur die naar mogelijkheden kijkt in plaats van onmogelijkheden. Altijd op zoek naar het beste voor de school en zijn team. Fijn dat hij nu de mogelijkheid krijgt om te genieten van zijn uiteenlopende hobby’s. Het is hem van harte gegund.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding