Fred Bom en Hennie Rozengarden
Fred Bom en Hennie Rozengarden Zeewolde Actueel

Seniorweb Zeewolde: vraag en antwoord

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - In De Meermin staan iedere vrijdag van 10.00 – 12.00 uur de vrijwilligers van Seniorweb klaar om hulp te bieden bij vragen over de computer, mobiel of tablet.

De vrijwilligers zijn gespecialiseerd in zowel Microsoft - als Apple producten, maar ook als het gaat om Android software kunnen zij helpen. “Zorg ervoor dat u uw inloggegevens en/of wachtwoorden meeneemt, als er wat gewijzigd moet worden in de instellingen. Heeft u een vraag over uw computer neem deze dan mee. In De Meermin staan een aantal computers opgesteld, hier kan uw computer op worden aangesloten en hoeft u niet alle randapparatuur mee te nemen. Meer weten over het gebruik van uw tablet of mobiel, dan kunt u les krijgen in het omgaan met deze apparatuur.”

Voor algemene vragen kunt SeniorWeb Zeewolde mailen: seniorwebzeewolde@gmail.com, Deze vraag wordt dan beantwoord in de krant.

Vraag van een lezer: Moet ik wel of geen mailadres gebruiken bij mijn provider?

Heeft u een vast internetabonnement bij een provider, dan krijgt u de mogelijkheid om een of meerdere e-mailadressen aan te maken. Zoals pietpaaltjes123@ziggo.nl of olijfje@kpn.nl.

Het voordeel is het gemak. De provider heeft het al voor u geregeld.

Echter, er is ook een groot nadeel. Het e-mailadres is gekoppeld aan het abonnement. Stopt het abonnement, dan stoppen ook de mailadressen van de provider. Wie van aanbieder wisselt, moet opnieuw adressen aanmaken. En alle kennissen, vrienden en instanties daarover inlichten. Een samenhangend probleem hierbij is, dat wanneer het abonnement van de provider stopt, u uw mailarchief moet overhevelen, want het account houdt op te bestaan. 

Alternatieven voor een e-mailadres: Gratis webmaildiensten van bijvoorbeeld Google (Gmail), Apple (iCloud) en Microsoft (Outlook) hebben als belangrijk voordeel dat het adres permanent is. Ze zijn via elke browser te openen en in alle e-mailprogramma’s in te stellen.

Heeft u hierover nog vragen, loop dan binnen op het inloopspreekuur.

Voor al dit soort vragen kunt u wekelijks, op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur, terecht bij SeniorWeb in De Meermin of iedere laatste donderdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur in Het Vraaghuis, Stevinweg 2. Bezoek is kosteloos.