Afbeelding
Foto: Seniorweb Zeewolde

Seniorweb Zeewolde: vraag en antwoord

Algemeen

ZEEWOLDE – Een vraag over de computer, tablet of telefoon? De vrijwilligers van SeniorWeb staan iedere vrijdag van 10:00 - 12:00 uur klaar om u te helpen in De Meermin, Kerkplein 20.

Via seniorwebzeewolde@gmail.com is ook een afspraak te maken voor vrijdagochtend, zodat de vrijwilligers tijd voor u kunnen reserveren.

Vraag van een lezer:

Hoe kan ik een Facebookprofiel verwijderen na overlijden?

Als een dierbare is overleden kunnen nabestaanden zijn/haar facebookaccount verwijderen of een herdenkingsstatus geven. Nog beter: regel het zelf bij leven.

Het kan vreemde situaties veroorzaken als het facebookprofiel van een overledene blijft bestaan. Bijvoorbeeld de melding dat hij/zij jarig is, kan pijnlijk zijn. Geef het profiel een herdenkingsstatus of verzoek Facebook om het account te verwijderen.

U dient dan wel te beschikken over de inloggegevens van de overledene.

Zonder inloggegevens is het moeilijk om het facebookprofiel van een overleden persoon te verwijderen. Facebook wil namelijk allerlei bewijs zien. Niet alleen van het overlijden, maar soms ook bewijs dat de aanvrager echt familie is of om een andere reden het profiel mag beheren. Wie nabestaanden niet met dat gedoe wil opzadelen, kan voorzorgsmaatregelen treffen.

Bewijs

Voor het aanvragen van de herdenkingsstatus is nodig:
- Een facebookprofiel van jezelf.
- Een foto van een bewijs van overlijden: een overlijdensbericht, rouwkaart of overlijdensakte.

Voor het verwijderen van een account is nodig:
- Een facebookprofiel van jezelf.
- De volledige naam en het e-mailadres van de overleden persoon.
- Een foto of scan van de overlijdensakte. Die krijgt u naderhand of kunt u tegen betaling aanvragen bij de gemeente van overlijden.

Kijk eventueel voor meer informatie op de hulppagina van Facebook