Afbeelding

Voor ieder dak een geschikt zonnepaneel

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Met zonnepanelen benut je jouw dak om zelf schone en voordelige elektriciteit op te wekken. Neem contact op met het Energieloket Flevoland, voor een zonnepanelenadvies op maat. Voor elk contact ligt tevens een gratis waaier klaar om je te verkoelen bij warme dagen.  

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen steeds goedkoper en efficiënter geworden. Tegelijkertijd zijn er ook veel meer verschillende zonnepanelen ontwikkeld: naast blauwe en zwarte zonnepanelen zijn er bijvoorbeeld ook rode zonnepanelen of zonnepanelen die geïntegreerd zijn in een dakpan. Op deze manier is er voor bijna ieder dak een geschikt zonnepaneel.  

Een investering die je terugverdiend 

Een investering in zonnepanelen verdien je terug in 6 tot 9 jaar, meldt EnergieLoket Flevoland. “De exacte terugverdientijd is afhankelijk van de stroomopbrengst van de uiteindelijke installatie en de huidige elektriciteitsprijs. Zonnepanelen gaan zo’n 25 jaar mee. Dat betekent dat je zo’n 16 tot 19 jaar lang geniet van schone en voordelige stroom. Als de zonnepanelen op je dak liggen hebben ze ook weinig onderhoud nodig. Houd wel in de gaten of de opbrengst niet ineens hard terugloopt. Dan kan er namelijk iets aan de hand zijn. Bijvoorbeeld een slechter wordende omvormer of vieze panelen.”

Zonnepanelen zijn duurzaam 

Zonnepanelen produceren schone energie waarbij geen CO2 vrij komt. EnergieLoket: “Sommige mensen zijn wel bezorgd over de CO2 die vrijkomt bij de productie van een zonnepaneel. Als een zonne-installatie net zo veel energie opgewekt als dat er nodig was bij de productie van het systeem. Bij een gemiddelde levensduur van 25 jaar houd je dus nog 23 jaar milieuwinst over. Wil je nog duurzamere zonnepanelen? Momenteel zijn er ook circulaire zonnepanelen op de markt.”

Zonne-advies op maat 

Voor meer informatie en een ‘zonne-advies op maat’ bel (0320-252004 of), mail (energieloket@nmfflevoland.nl), chat met www.energieloketflevoland.nl of bezoek een van de lokale inloopspreekuren. Zie voor tijden en locaties: www.energieloketflevoland.nl/contact