Afbeelding
NMFF

Welke keur krijgt jouw dak?

Algemeen

ZEEWOLDE - Kiezen voor een duurzaam dak? Je kunt kiezen voor zonnepanelen, maar ook voor een groen dak. Je kunt zelfs kiezen voor beiden! Welke kleur krijgt jouw dak? Het Energieloket kan helpen bij het maken van een keuze. 

Uit onderzoek van Natuur en Milieu blijkt dat er nog ruim 2 miljoen schuurtje, uitbouwtjes of garages een groen dak kunnen gebruiken. Ook blijkt dat er 21 miljoen vierkante meters aan grijs dak is om te vergroenen. Aan de hand van luchtfoto’s is bekeken welke daken makkelijk en eigenhandig vergroend kunnen worden, door bijvoorbeeld sedumplantjes.   

Groene daken zijn nuttig voor dieren, planten, mensen en de stad. Ze zorgen voor verkoeling in huis (gemiddeld zo’n 4 graden). Dit bespaart daarnaast energie bij een eventuele airco. Ook geven groene daken verkoeling op en rond het dak, wat bijvoorbeeld zonnepanelen beter laat presteren. 

Energieloket Flevoland biedt gratis onafhankelijk advies. Bel (0320-252004), mail (energieloket@nmfflevoland.nl), chat  via www.energieloketflevoland.nl of bezoek een van de lokale inloopspreekuren. Zie voor tijden en locaties: www.energieloketflevoland.nl/contact