Afbeelding
Eigen foto

Lions bereiden zich voor op 6e editie van de Polderrally

· leestijd 1 minuut Algemeen Instagram

ZEEWOLDE -  Na het succes van afgelopen jaar, wordt er druk gesleuteld aan Lions Zeewolde Polderrally 2023. De Old- en Young timers en bijzondere modellen auto’s bepalen het straatbeeld op 15 april tijdens de 6e editie van het bijzondere evenement. 

De Lions Polderrally, een initiatief van Lionsclub Zeewolde, is een inmiddels niet meer weg te denken onderdeel op de jaarlijkse evenementenkalender van Zeewolde. Jong en oud kan zich bij de start op zaterdag 15 april vergapen aan de prachtige ‘collectors items’.

De Polderrally start om 10.00 uur met de opstelling van de deelnemende wagens op het Raadhuisplein. Vanaf 10.30 uur vertrekt er elke 3 minuten  een auto. Om 12.00 uur staat er een lunch gepland met een fotomoment van de wagen met chauffeur en bijrijder.  Rond 14.45 uur zullen de eerste auto’s finishen bij Nu Jij Werkt aan de Bosruiterweg 33.

Organisator en Lion Jan Groenendijk: “Onze Polderrally heeft naam gemaakt in de auto rallywereld gezien het groeiend aantal aanmeldingen dat wij binnenkrijgen uit de regio en daarbuiten. De Lions Polderrally brengt op wel heel originele wijze het motto van onze serviceclub ‘Lions helpen!’ in praktijk. Ook bij deze editie zullen Zeewoldenaren, die om fysieke of psychische reden best weer eens een leuke dag kunnen gebruiken, plaatsnemen op de bijrijdersstoel van zo’n indrukwekkend voertuig.”

Zoals gebruikelijk bij Lionsclub Zeewolde zal het batig saldo van het georganiseerde evenement worden geschonken aan goede doelen. Dit jaar zijn dat het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de organisatie Nu Jij Werkt.

Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theater les of een andere sportieve of creatieve activiteit. Voor die kinderen en jongeren betaalt het fonds de contributie / het lesgeld en in sommige gevallen de benodigdheden zoals voetbalkleding of dansschoenen.

De organisatie Nu Jij Werkt richt zich op het begeleiden van mensen die extra ondersteuning in hun leven kunnen gebruiken. Door arbeidsgerichte dagbesteding aan te bieden kunnen zij een zinvolle dagbesteding leveren, de mogelijkheid om vakkennis op te doen en therapeutische begeleiding aanbieden voor de doelgroep.

De Lionsleden zijn dankbaar voor de spontane inzet van de autobezitters en het Zeewoldense bedrijfsleven om een kwetsbare doelgroep een onvergetelijke dag te bezorgen en bij te dragen aan de steun voor de goede doelen. De Lions roepen hun mede gemeentebewoners op om weer massaal aanwezig te zijn bij het uitzwaaien van de deelnemers aan deze Polderrally. “Want het gebeurt niet elke dag dat er zo’n schitterend assortiment bijzondere voertuigen zich op het grondgebied van Zeewolde laat zien!”