Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

‘Een dikke tien’ voor Jong ontmoet oud-festijn

· leestijd 1 minuut Algemeen Instagram

ZEEWOLDE — De Lionsclub Zeewolde trok vrijdagavond 17 maart alle registers open om het de aanwezigen in de aula van De Levant naar de zin te maken. Het ‘Jong ontmoet oud-festijn’ moest eerdere versies evenaren, zo niet overtreffen, en op dat punt slaagden de Lions met vlag en wimpel. Cultureel en culinair had ‘oud Zeewolde’ het geweldig naar de zin.

Dat ‘oud’ een buitengewoon rekbaar begrip is wist Lion Peter van Es in zijn openingspraatje heel precies te duiden. Hij bekende zelf al ruimschoots tot de doelgroep van 65+ te behoren, “en ik ben beslist niet de enige onder de Lions.” Die kwinkslag landde perfect, en het publiek voelde zich zelfs enigszins gevleid. “Zie je wel,” zei er een, “je bent zo jong als je je voelt!”. Een cliché wellicht, maar iedereen wist het mee te voelen. Een sympathiek verbaal aperitief dus, waarna het signaal ‘maaltijd’ gegeven kon worden. 

De in fel gele polo’s uitgedoste Lions kwamen als bij toverslag in actie. In de ploegen ‘opscheppers’ en ‘bediening’ zorgden ze ervoor dat verrassend snel iedereen voorzien was van een heerlijk maaltje echte Hollandse kost: een triootje stamppot bestaande uit zuurkool, boerenkool en hutspot, het onvermijdelijke kuiltje jus en natuurlijk de rookworst. Drankjes werden vlot aangevuld, wat later ijs met een toef slagroom toe, kortom: culinair ontbrak het aan niets, zoals de bedoeling was. Toen Van Es daarvoor in zijn tussenpraatje de cateraar hartelijk bedankte volgde warm applaus. Dát deel van de avond was in ieder geval geslaagd.

Voor aangenaam podiumvermaak mocht ‘Jong Zeewolde’ aan de bak. Balletschool Zeewolde liet van zich horen en zien in een verrassend aantal varianten, gedaanten en leeftijden. ‘Ballet’ is al lang niet meer alleen het Zwanenmeer in roze tutu’s op spitzen. Een grappig marionetten-dansje door de kleintjes, dan stevig swingen op ‘Rock around the clock’, een nummertje jazz ballet door de wat oudere meiden, het kwam allemaal vlot georganiseerd en gedisciplineerd voorbij. Verbluffend hoe met simpele middelen een dansgroepje prachtig kan worden aangekleed. De glitterpakjes van de kleintjes ontlokten meteen “Aah, wat schattig…” aan het publiek, maar ook kleurige tulen rokjes met bijpassende sjaaltjes in allerlei varianten konden in een oogwenk worden gewisseld. 

Zingen kunnen de dansleerlingen ook. Speciaal voor de doelgroep ging de oude doos open en werden een paar evergreens enthousiast in- en meegezongen. De ‘Duiffies op het dak’ van Annie M. G. en Bannink roepen nog steeds dierbare herinneringen op, en ook de ‘Amsterdamse grachten’ doen het altijd goed. Al met al scoorden de Lionsclub en Balletschool Zeewolde volgens het publiek “Een dikke tien!” voor dit perfect georganiseerde evenement. Zeewolde, jong als het is, koestert tradities. Dit is er zeker een van.         

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Coloriet bewoners Theo, Joke en Christina genieten van zijspanritje Algemeen Instagram 8 jun., 17:09
Afbeelding
Markante verkeerstoren Lelystad Airport krijgt plek in Madurodam Ingezonden 8 jun., 16:00
Afbeelding
Zeewoldenaar haalt met regiohonkbalteam Nederlands Kampioenschap binnen Sport Instagram 8 jun., 12:25