Afbeelding
Archieffoto Zeewolde Atletiek

Stap voor stap in beweging met de Diabetes Challenge

Algemeen Instagram

ZEEWOLDE - Voldoende bewegen is een belangrijk middel om diabetes type 2 de wereld uit te krijgen. “Maar ook voor mensen met overgewicht of aandoeningen als COPD kan bewegen zorgen voor een betere gezondheid en een fitter gevoel. Toch kan het starten met bewegen heel lastig zijn voor mensen. Kom stap voor stap in beweging en doe mee met de Nationale Diabetes Challenge.”

Op 11 mei start in Zeewolde opnieuw de Diabetes Challenge. Deelnemers worden uitgedaagd om 20 weken te wandelen en te trainen naar een persoonlijk wandeldoel. Samen met andere wandelmaatjes wordt er getraind voor een wandeling van 3-7km. Een wandeltrainer zet samen met een aantal wandelbegeleiders iedere week een leuke wandeling uit met oefeningen die geschikt zijn voor iedereen. Na afloop is er een gezellige nazit met koffie of thee.

Deelnemers worden tevens gestimuleerd om twee keer per week zelf te wandelen. Zij krijgen een wandelschema waarin precies staat hoeveel men moet wandelen om zijn of haar doel te bereiken. Ook ontvangen zij regelmatig wandeltips en informatie over bewegen met diabetes. Hiervoor wordt samengewerkt met bijvoorbeeld een diëtist of fysiotherapeut. “Samen zorgen ze ervoor dat iedereen op een leuke en ontspannen manier gaat ontdekken hoe leuk en fijn wandelen is.”

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van der Goor Foundation en wordt feestelijk afgesloten met een landelijk festival op zaterdag 16 september in Tilburg. “Hier wandel jij de afstand waar je voor getraind hebt. Bij de finish word je feestelijk onthaald en ontvang je een mooie medaille. “

Meedoen? Ga naar www.zeewolde-atletiek.nl voor meer informatie of mail naar ndc@zeewolde-atletiek.nl en meld je aan voor de vrijblijvende informatiebijeenkomst op 20 april a.s om 20.00 uur.