Afbeelding

Gespreksavond in het Toon Hermanshuis: Hoe gaat het met de kinderen…?

Algemeen

ZEEWOLDE - Op maandagavond 17 april organiseert Toon Hermanshuis Zeewolde een interactieve avond over kanker binnen het gezin. 

Martha Wieling, coach bij kanker, is aanwezig om meer te vertellen, en om met elkaar in gesprek te gaan, over hoe je als ouder omgaat met de gevolgen van de diagnose kanker binnen het gezin.

Als je geraakt bent door kanker, kan het zijn dat de vraag ‘Hoe gaat met de kinderen?’ je ineens zwaarder valt. Want hoe gaat het eigenlijk met je kinderen? Kinderen, hoe jong ook, merken dat er iets speelt en is veranderd. Ze krijgen te maken met onzekerheid en veranderende situaties en tegelijkertijd draait de wereld van jouw kind ook gewoon door.

Hoe een kind omgaat met de ziekte van een ouder verschilt per kind. Ieder kind is anders en reageert op zijn of haar eigen manier. Gelukkig zijn kinderen veerkrachtig. Het is belangrijk om goed naar je kind te kijken en wellicht samen te praten over wat er aan de hand is met papa of mama.

Onderwerpen die voorbij komen zijn: Wat vertel je je kind wel of juist niet?, Neem je je kind mee naar het ziekenhuis of houd je het juist weg van al het medische? en Welke emoties zie je bij je kind en hoe ga je hiermee om?

Aanmelden voor deze avond kan via: info@toonhermanshuiszeewolde.nl.

De inloop is vanaf 19.45 uur. De avond start om 20.00 uur. Het Toon Hermanshuis vind je aan de Mazerhard 37 in Zeewolde.