Afbeelding
Foto: Wereld Kanker Dag

Ontmoet Stichting Toon Hermans Huis Zeewolde op de weekmarkt

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn Instagram

ZEEWOLDE - Op zaterdag 4 februari is het Wereld Kanker dag. Wereldwijd wordt er aandacht gevraagd voor kanker en de gevolgen voor de mensen die deze ziekte moeten doormaken. Het Toon Hermans huis in Zeewolde is een van de 81 IPSO-centra voor leven met en na kanker. Vrijdag 3 februari delen de vrijwilligers van het Toon Hermanshuis Zeewolde rozen uit op de markt om het werk van het Toon Hermanshuis in Zeewolde onder de aandacht te brengen.

Stichting Toon Hermans Huis Zeewolde (THHZ) wil fungeren als centraal punt in de regio, een inloophuis voor mensen met kanker en/of een andere levensbedreigende ziekten en hun naasten en verzorgenden. Het THHZ werkt met getrainde vrijwilligers die weten wat leven met en na kanker betekent. “Zij weten dat het leven na een levensbedreigende ziekte vaak niet meer hetzelfde is als het leven van voor de diagnose.”

Activiteiten

Elke donderdag is het Toon Hermanshuis aan de Mazerhard 37 open voor inloop van 10.00 tot 12.00 uur. Het huis is een plek waar, los van een ziekenhuisomgeving, gelegenheid is om vragen en gevoelens te delen met lotgenoten en vrijwilligers. Naast de wekelijkse inloopochtend zijn er elke maand activiteiten waarbij er ook ruimte is om uiting te geven aan ervaringen en gevoelens. Bijvoorbeeld creatieve activiteiten zoals mandalastippen, intuïtieve wastekeningen maken of mixed media en de Toon Hermansband waarbij samen muziek gemaakt wordt.

Vrijwilligers gezocht

Om een groter aanbod aan activiteiten aan te kunnen bieden is het THHZ op zoek naar vrijwilligers die activiteiten willen organiseren en/of aanwezig willen zijn als gastheer/gastvrouw tijdens de inloopochtend op donderdag.

“We denken daarbij bijvoorbeeld aan activiteiten die ontspanning bieden, voor afleiding zorgen of bijdragen aan lichamelijke conditie, zoals: samen gaan zwemmen, wandelen, dieren verzorgen, schrijven, schilderen, fotografie, handwerken, spelletjes etc.”, aldus het bestuur. “Dit kan in een kleine groep of één op één, eenmalig of een aantal keer.”

Belangstellenden die iets willen betekenen voor mensen die kanker hebben of hebben gehad, of een andere levensbedreigende ziekte hebben, of nauw betrokken zijn bij leven met en na kanker zijn welkom om vrijblijvend te informeren wat zij zouden kunnen doen bij het THHZ. “Kom dan vrijdag 3 februari naar de markt of stuur een e-mail naar info@toonhermanshuiszeewolde.nl.”

Expertise

Door een breed netwerk van professionals op te bouwen wil het THHZ tevens haar expertise uitbreiden.  ”Professionals die zich in willen zetten voor het Toon Hermans huis en hun vakkennis willen delen met de gasten. Bijvoorbeeld door een lezing te geven over onderwerpen zoals rouwverwerking, voeding, zin geven aan je leven of door ondersteuning te bieden bij een re-integratietraject.”

Bent u zo’n professional of kent u mensen of organisaties in Zeewolde die van betekenis kunnen zijn voor het Toon Hermans Huis Zeewolde? Neem dan contact op via info@toonhermanshuiszeewolde.nl of ga vrijdag 3 februari langs op de markt.

Meer informatie: www.toonhermanshuiszeewolde.nl

Afbeelding