Tulpeiland Zeewolde, onderdeel van de tulpenroute (2022)
Tulpeiland Zeewolde, onderdeel van de tulpenroute (2022) Archieffoto: Zeewolde Actueel

Tulpenroutes weer uitgestippeld

Algemeen

FLEVOLAND - Vanaf 15 april barst Tulpenroute Flevoland weer los. Voor deze nieuwe, inmiddels 9e editie, zijn er weer een aantal mooie autoroutes uitgestippeld langs de tulpenvelden door Oostelijk en Zuidelijk Flevoland.

Tulpenroute Flevoland vindt dit jaar plaats van 15 april tot en met 7 mei. In deze periode zullen de bollenvelden in het buitengebied van Dronten, Swifterbant, Lelystad en Zeewolde zich weer als grote kleurrijke lappendekens uitstrekken over de velden.

Er zijn drie autoroutes uitgezet in de gemeentes Dronten, Lelystad en Zeewolde. Tijdens de route passeer je volop bloeiende percelen met tulpen, fruitteeltgebieden in de bloesem en groene akkers. Verschillende ondernemers aan de route openen hun deuren, bijvoorbeeld voor een kijkje in de stal of voor de verkoop van verse producten. 

Naast de autoroutes zijn er ook drie fietsroutes rondom Dronten en Lelystad. Voor deze fietsroutes hoef je geen ticket te kopen. “Laat je je verrassen door de kleurrijke bloemenzee en activiteiten bij lokale ondernemers.”

Meer informatie: www.tulpenrouteflevoland.nl