Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Tulpenvlag hangt weer in top

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE – Tulpenroute Flevoland, afdeling Zeewolde, is vanmorgen, zaterdag 16 april, op het Tulpeiland van start gegaan. Met het hijsen van de tulpenvlag werd de officiële handeling verricht door wethouder Egge Jan de Jonge, Herman Vermeer, voorzitter van Tulpenroute Flevoland, en Wim en Rick Klink, tulpentelers die jaarlijks ook het Tulpeiland voorzien van zo’n 150.000 tulpen in alle mogelijke soorten en kleuren. Tulpenroute Flevoland loopt tot en met 7 mei.

(Tekst loopt door onder de foto’s )


Openingsdans dansschool UDX - Zeewolde Actueel

Het officiële moment werd ingeleid door vrolijke dansjes van de leerlingen van dansschool UDX. Daarna konden aanwezigen onder het genot van een kop koffie, patatje of ijsje uit de foodtruck genieten van een kleinschalige braderie, met op de achtergrond muziek van het draaiorgel. Het schip van de Drijvende Ambachtsschool (dat nu ook te huur is) zorgde voor de nodige stroom. De VerhalenArk, die de komende drie maanden ligt aangemeerd in de kom van het Tulpeiland en die woensdag 20 april open gaat, zorgde voor een indrukwekkend decor.

(Tekst loopt door onder de foto’s )


Ook de Aziatische toeristen lieten zich de Hollandse lekkernijen goed smaken - Zeewolde Actueel

De opening van de Tulpenroute was, mede door het fraaie weer, voor veel mensen aanleiding om een kijkje te komen nemen op het Tulpeiland en foto’s te maken tussen de tulpen. Het bijzondere schiereiland in de vorm van een tulp trok die morgen zelfs een grote groep Aziatische toeristen, die een rondje deden op de OV-fiets.


Genieten van de tulpen - Zeewolde Actueel


Kleinschalige braderie met de ‘Bloembollenboemel’ - Zeewolde Actueel

Bloembollenboemel
Veel bezoekers kwamen op de fiets, maar er werd ook gebruikt gemaakt van de ‘Bloembollenboemel’. Dit gratis toeristentreintje rijdt tot 7 mei op de zaterdagen (11.00 – 15.00 uur) heen en weer tussen het centrum (Strandweg 9, parkeerterrein politiebureau) en het Tulpeiland. Op de zondagmiddagen vaart vanaf 12.30 uur (om het uur) de Borrelboot (grote sloep waar ca. 50 man op kan) heen en weer vanuit de Aanloophaven naar het Tulpeiland.

Activiteiten
In de drie weken van de Tulpenroute worden er in het weekend allerlei activiteiten georganiseerd op het Tulpeiland door de gemeente Zeewolde en stichting Puur Zeewolde.
Zo is er op de zaterdagen 23 april en 30 april, van 11.00-16.00 uur een kleinschalige streekproductenmarkt (e.e.a. onder voorbehoud). Op zondag 1 mei, van 13.00-16.00 uur een vliegerfestijn (gratis deelname) en zaterdag 7 mei, van 11.00-16.00 uur een watersportdag (gratis deelname).

Tulpenroute Flevoland
Voor de tulpenroute Flevoland zijn er zes routes uitgezet: drie online autoroutes (Dronten, Lelystad en Zeewolde) en drie fietsroutes (Dronten, Swifterbant en Lelystad). Tickets voor de online autoroute zijn te bestellen via www.tulpenrouteflevoland.nl.Hier zijn ook de gratis fietskaarten te downloaden voor de routes in Dronten, Swifterbant en Lelystad.

Meer informatie: www.puurzeewolde.nl  / info@puurzeewolde.nl

Tulpenvlag in top
Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 14 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Informatiemiddag over 'levend verlies' georganiseerd door CVA-keten Noordwest-Veluwe Ingezonden 1 mei, 08:21