Afbeelding
Foto: Zeewolde Atletiek

Voorlichtingsbijeenkomst Diabetes Challenge

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - De Diabetes Challenge is een wandelprogramma bedoeld om deelnemers op een laagdrempelige manier te begeleiden naar een fit en bewegend leven. 

Het programma is gericht op iedereen die graag meer wil bewegen, maar waarvoor de stap naar een reguliere wandel- of sportgroep nog te groot is. Dit omdat de conditie (nog) te wensen overlaat, of als er bijvoorbeeld sprake is van diabetes, COPD, hoge bloedruk, te hoge cholesterol of andere chronische aandoeningen.

Op donderdag 20 april is er een informatiebijeenkomst waarbij men zich vrijblijvend kan laten informeren over de opbouw van het programma. Ook is het een leuk moment om kennis te maken met de begeleiders en mogelijk andere wandelmaatjes.

De Diabetes Challenge gaat van start op 11 mei. Deelnemers worden hierbij uitgedaagd om gedurende 20 weken te gaan wandelen en te trainen naar een persoonlijk wandeldoel variërend van 3 tot 7 km. Dit doe je samen met andere wandelmaatjes en onder begeleiding van opgeleide wandeltrainers. Ook krijgen deelnemers regelmatig wandeltips en informatie over bewegen met diabetes. Hiervoor wordt samengewerkt met bijvoorbeeld een diëtist of fysiotherapeut. Samen zorgen ze ervoor dat iedereen op een leuke en ontspannen manier gaat ontdekken hoe leuk en fijn wandelen is.

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation en wordt feestelijk afgesloten met een groot landelijk festival. Op zaterdag 16 september komen alle Challenge wandelgroepen uit Nederland naar Tilburg om samen te wandelen. Ook jij kunt meedoen! Ga naar www.zeewolde-atletiek.nl voor meer informatie of stuur een mail naar ndc@zeewolde-atletiek.nl om je aan te melden voor de vrijblijvende informatiebijeenkomst op 20 april a.s om 20.00 uur, in het noodgebouw bij de atletiekbaan.