Afbeelding
Foto: Willemsen

Amber Rustenberg in de race voor Miss Grand Netherlands 2023

· leestijd 1 minuut Algemeen Instagram

ZEEWOLDE – Met de provinciale titel Miss Grand Flevoland 2023 in haar zak, mag de 25-jarige Amber Rustenberg uit Zeewolde op 4 juni a.s. onze provincie vertegenwoordigen op de nationale finale van Miss Grand Netherlands 2023.

De Zeewoldense schoonheid is trots op de titel. “Miss Grand is de grootste internationale verkiezing op dit moment met als doel ‘stop the war and violence’,” licht Amber toe. “Om de vrede onder de mensheid te bevorderen wordt een grote campagne gehouden om onder meer aandacht te vragen voor vredesmissies en voor projecten in ontwikkelingslanden.”

Als Miss Beauty of Noord Holland 2022 heeft Amber al een Miss-titel op haar naam staan. “Bij die verkiezing draaide het echter voor mijn gevoel vooral om uiterlijk. Dat vind ik jammer. Er zit zoveel meer achter alleen een mooi gezicht.” Toen ze verder ging kijken kwam ze uit bij de Miss Grand verkiezing. “Bij deze verkiezing gaat het ook om de inhoud en krijg je kans om te staan voor wat jij belangrijk vindt. Dat trok mij erg aan.”

Tijdens de finale van Miss Grand worden de finalisten geacht om een pitch te houden over hoe zij als Miss Grand vrede op persoonlijk, nationaal en/of internationaal niveau willen bereiken.

“Zelf pleit ik voor diversiteit, equity en Inclusie (DEI)”, licht Amber haar bijdrage toe. “DEI is voor mij heel belangrijk omdat ik sterk geloof dat ieder mens dezelfde rechten moet hebben. Mede om die reden ben ik bezig met het opstarten van een social media platform genaamd ‘Speak Up’. Daar deel ik vanaf nu elke woensdag een verhaal van mensen die een geval hebben meegemaakt waarin ze zich buitengesloten voelden in de maatschappij.”

Naast innerlijke schoonheid draait het bij deze Miss verkiezing natuurlijk ook om uiterlijke schoonheid. “Presentatie is daarin een belangrijk onderdeel”, vertelt Amber. “Daarom trainen we momenteel voor het lopen op de catwalk en het poseren.”

Tijdens de nationale finale op 4 juni a.s. zal één van de twaalf provinciale missen gekroond worden tot Miss Grand Netherlands 2023. De winnares zal afreizen naar Vietnam om daar op 25 oktober 2023 Nederland te vertegenwoordigen.

Windpark Zeewolde overhandigt boerenproducten aan de voedselbanken van Zeewolde en Almere.
Voedselbanken profiteren van burenactie Windpark Zeewolde Algemeen Instagram 4 uur geleden
Afbeelding
Land Art Weekend 2024: Een andere kijk op landschapskunst! Cultuur 4 uur geleden
Afbeelding
Lanterstrand nog geen officiële zwemlocatie: Waterkwaliteit blijft een zorgenkindje Gemeente 4 uur geleden