Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Alternatief voor papieren krant in het buitengebied

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - De bezorging van de Zeewolde Actueel in het buitengebied van Zeewolde wordt helaas voorlopig niet hervat. De bewoners in het buitengebied ontvingen de gratis huis-aan-huiskrant op 26 september voor het laatst in de brievenbus.

Michel Zrour uit Zeewolde zorgde er de afgelopen negen jaar voor dat de papieren editie van Zeewolde Actueel trouw iedere dinsdag bij alle 350 adressen in het uitgestrekte gebied werd bezorgd. Deze taak, waarbij hij wekelijks 250 km reed, nam een volledige dag in beslag. In een interview in de laatste krant die hij bezorgde, gaf Michel aan dat hij deze wekelijkse ‘verplichting’ naast zijn reguliere baan er niet meer bij wilde hebben. 

Vervanging wordt een uitdaging

Intussen spant de verspreider zich in om een waardige vervanger voor Michel te vinden. Tot nu toe zonder succes. Johan van der Kolk, directeur/eigenaar van BrugMedia en tevens uitgever van Zeewolde Actueel, verwacht ook niet dat dit op korte termijn zal lukken. “Michel was ruim een dag kwijt aan de bezorging. Het is voor de verspreider een grote uitdaging om hem te vervangen.”
Feit is dat in heel Nederland het bezorgen in buitengebieden steeds lastiger wordt. Naast de uitdaging van het vinden van bezorgers spelen ook de stijgende kosten en milieuoverwegingen een rol. Van der Kolk: “Daarom kiezen steeds meer verspreiders ervoor om te stoppen met het bezorgen in buitengebieden.”

Alternatieven

Uit de reacties die bij de redactie binnenkomen, blijkt dat de krant wordt gemist door de bewoners in het buitengebied. “Dat geeft aan dat onze krant wordt gewaardeerd. Dat is goed om te horen. Daarom proberen wij mee te denken om tot een oplossing te komen.
Ondertussen kunnen we gelukkig wel volop alternatieven bieden om ervoor te zorgen dat ook bewoners in het buitengebied op de hoogte blijven van het laatste lokale nieuws.”

Digitale krant

Zowel inwoners van Zeewolde als daarbuiten kunnen zich gratis abonneren op de digitale krant. Je ontvangt dan wekelijks de E-paper in je mailbox. Aanmelden kan via: https://www.zeewolde-actueel.nl/nieuwsbrief/aanmelden..

Website

Je kunt het nieuws uit Zeewolde ook 24/7 volgen via de website; https://www.zeewolde-actueel.nl/ en bijbehorende social media kanalen. Onder de knop ‘gemeenteberichten’ vind je het laatste lokale gemeentenieuws en eerdere publicaties.

Nieuws app

Daarnaast ben je met de onlangs gelanceerde BrugMedia Nieuwsapp met één simpele duimbeweging helemaal op de hoogte van het laatste lokale nieuws, van politieke ontwikkelingen tot sportuitslagen en van gemeentenieuws tot culturele evenementen. De app is te downloaden via: https://brugmedia.nl/app/.

Krant afhalen

Geef je de voorkeur aan de papieren krant? Haal dan een gratis exemplaar af bij een van de verschillende afgiftepunten: het gemeentehuis (Raadhuisplein 1), Primera (Horsterplein 36), Bruna (Kerkstraat 10), Sportcentrum Zeewolde (Eikenlaan 92), Plus Vandaag Verduijn (Aquamarijn 21), Supertank (Landbouwweg 18) en Deka Markt (Molenplein 1).

Extra afgiftepunten

Voor het buitengebied zijn onlangs extra afgiftepunten toegevoegd: Albert Heijn Oosterwold (Margaret Cavendishweg 95, Almere) en Nu jij Werkt (Bosruiterweg 33).
Een overzicht van alle afgiftepunten (inclusief kaart) is te vinden op: https://www.zeewolde-actueel.nl/afgiftepunten.

Nog één rondje

Om de bewoners van het buitengebied te informeren over de ontwikkelingen rond de bezorging, zal Michel Zrour binnenkort nog één keer de krant bezorgen, vergezeld van een speciale folder waarin de alternatieven overzichtelijk zijn opgesomd.