Afbeelding
Foto: Eigen foto

Scheidend straathoekwerk in het zonnetje gezet

· leestijd 1 minuut Algemeen Instagram

ZEEWOLDE - Gemeente Zeewolde meldde onlangs dat zij via een aanbestedingsproces een nieuwe samenwerkpartner heeft geselecteerd voor het straathoekwerk. Na deze procedure is Stichting Jeugd-Punt gekozen om per 1 januari 2024 het straathoekwerk in de gemeente Zeewolde op te pakken.

Met deze nieuwe samenwerking komt er een einde aan de periode van de huidige uitvoeringspartner, Nummer 13, die sinds 2012 actief is geweest in het straathoekwerk in de gemeente Zeewolde.

Voor straathoekwerker Marin Jongetjes kwam het nieuws als een grote teleurstelling. “Dertien jaar hebben we ons met ziel en zaligheid ingezet voor die jongeren in Zeewolde die steun nodig hadden”, schreef zij op LinkedIn. “De komende periode staat in het teken van afscheid nemen. Voor jongeren, maar ook voor ons een lastig thema. We hebben dynamische, spannende, succesvolle, mooie en verdrietige momenten gehad in de afgelopen jaren en willen iedereen bedanken voor het met ons willen optrekken.”

Uit diverse reacties blijkt dat Nummer 13 met haar aanwezigheid en inzet veel heeft betekend voor de jongeren. Ze waren dan ook niet blij toen ze hoorden dat Nummer 13 vertrekt.

(tekst gaat verder onder de foto)


 (Eigen foto) 

Vorige week vond er tussen wethouder jeugd Erik van de Beld en Marin Jongetjes een gesprek plaats. Om de straathoekwerker en de jongeren een hart onder de riem te steken, werd er op woensdag 29 november een maaltijd georganiseerd bij De Leeuw Snacks. Als verrassing kwam de wethouder langs om namens de jongeren aan Marin een boeket bloemen en een handdoek met tekst ‘jij bent een topper’ te overhandigen. De avond werd afgesloten op de bowlingbaan.

Overigens verdwijnt Nummer 13 als organisatie niet helemaal uit Zeewolde. Marin geeft aan dat Nummer 13 actief blijft als aanbieder voor ambulante begeleiding en dagbesteding vanuit de WMO (18+).