Het huiskamerbiljart
Het huiskamerbiljart Foto: Zeewolde Actueel

Enthousiaste kick off ‘ZET Zeewolde’ in The Basement

· leestijd 1 minuut Algemeen Instagram

ZEEWOLDE — Zaterdagmiddag 3 december was het dan zover: na een enerverende aanloop met het nodige kluswerk was er de echte aftrap van het jongerenproject ZET. Een gemeentelijke afvaardiging was aanwezig, ook een zeer zichtbaar politie-uniform (je beste vriend!), Nummer 13 - Bureau voor Straathoekwerk en natuurlijk de jongeren zelf, allen waren enorm in hun nopjes met wat je twee vliegen in één klap zou kunnen noemen: een prachtig project van, voor en door jongeren, én een nieuwe, zinvolle bestemming voor The Basement.

ZET staat voor Zelfexpressie, Erkenning en Toekomst. Dat vat kernachtig samen waar het project om draait: jongeren van 14 – 24 jaar alle ruimte geven een antwoord te vinden op vragen als ‘wat vind ik leuk’, ‘waar ben ik goed in’ en ‘wat kan ik doen voor anderen’. Drijvende kracht achter ‘ZET Zeewolde’ is jongerenwerker Marin Jongetjes, die deze middag zichtbaar in haar element is. Geduldig legt ze telkens opnieuw aan belangstellenden uit hoe The Basement in elkaar zit, en waar welke activiteiten in het kader van project ZET een plek hebben gekregen. “Loop gerust rond, en kijk je ogen uit!”


De wedstrijd! - Zeewolde Actueel

Leuke toevalligheid was natuurlijk dat net die middag een belangrijke voetbalwedstrijd op het program stond. Logisch dus dat de grote ruimte voor ‘sport en bewegen’ voor de gelegenheid was omgetoverd tot een heuse bioscoopzaal met scherm en beamer, waar de verrichtingen van het Nederlands elftal nauwlettend konden worden gadegeslagen. Maar ook de gezellige huiskamer bleef druk bezet. Gamen op een groot scherm was in trek, aan de ‘praattafel’ werden geanimeerde gesprekken gevoerd, even verder werd gedemonstreerd hoe zeefdrukken op T-shirts en tassen in z’n werk gaat, aan prettige ambiance geen gebrek.


Aan tafel, in gesprek... - Zeewolde Actueel

Trots van project ZET is de prachtig ingerichte producersstudio, waarvoor je even een trapje op moet. Productief omgaan met state of the art-apparaten en dito software, dat kun je niet zomaar, maar techneut Dexter weet er alles van, en helpt iedere beginner in het ‘producen’ graag op weg. Hoe blijven jongeren op de hoogte van alles wat er nu en in de nabije toekomst op de rol staat? “Houd vooral onze socials in de gaten”, adviseert Marin Jongetjes, waarmee ze natuurlijk vooral de typische jongerenplatforms als Instagram, TikTok en dergelijke bedoelt. Zelfexpressie, Erkenning, Toekomst, in The Basement gebeurt het. 

Dexter en z'n apparaten...
De 'huiskamer'