Afbeelding
Foto: Staatsbosbeheer Zeewolde

Hond-aan-de-lijn-actie van Staatsbosbeheer

Algemeen

ZEEWOLDE - De winter loopt ten einde; de natuur komt weer tot leven en transformeert tot een kraamkamer. In het broedseizoen, van maart tot half juli, hebben dieren extra rust nodig. Staatsbosbeheer vraagt bezoekers om hier rekening mee te houden.

“Door op de paden te blijven en je afval mee te nemen, draag je als bezoeker al bij aan het behoud van de natuur”, licht Lisa Wassenaar, Senior boswachter Publiek toe. “Maar juist hondenbezitters kunnen een grote bijdrage leveren. Door je hond aangelijnd te houden tijdens deze kwetsbare periode voor de natuur, voorkom je verstoring van in het wild levende dieren.”

Om mensen aan te moedigen hun hond(en) de komende twee maanden aangelijnd te houden in de Staatsbosbeheer gebieden in Zeewolde, heeft Staatbosbeheer een leuke actie bedacht, waarbij leuke prijzen te winnen zijn, zoals een cadeaubon, een K9 hondenlijn of een hondentraining-/workshop.

Meedoen kan door een foto te maken van je hond aan de lijn in een van de Staatsbosbeheer gebieden van Zeewolde. Gebruik de hashtag #hondaandelijnzeewolde en tag ‘Staatbosbeheer Zeewolde’ in het bericht. Gebruik @lisa_boswachter op Instagram of tag facebookpagina ‘Staatsbosbeheer Zeewolde’.

De actie loopt tot en met 24 maart 2024. De foto’s worden gedeeld op de sociale media kanalen van boswachter Lisa en Staatsbosbeheer Zeewolde.

Stemmen op je favoriete foto kan door deze te liken. Dit kan tot en met 1 april, alleen via FB van Staatsbosbeheer Zeewolde. De drie prijswinnaars worden op Instagram en FB bekend gemaakt.