Afbeelding
Kinderboekenweek

Kinderboekenweek van start met Gi-Ga-Groenfeest

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE - De Kinderboekenweek gaat woensdag 5 oktober van start met een Gi-Ga-Groen feest in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde. Maak kennis met een echte boswachter, leer alles over windmolens, maak wat lekkers voor de vogels of ontdek wat er leeft in de sloot. Het Gi-Ga-Groene feest start om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

“De natuur is overal om ons heen, zeker in ons groene dorp Zeewolde! Bomen klimmen, sporen zoeken, zandkastelen maken op het strandje, vogels spotten of een moestuin maken in je eigen tuin; het kan hier allemaal. FlevoMeer bibliotheek viert ook dit jaar weer een groot feest ter ere van de Kinderboekenweek. De natuur wordt binnen in onze vestigingen in het zonnetje gezet. Basisschoolleerlingen maken met behulp van diverse spannende en creatieve activiteiten kennis met de natuur en alles wat daarbij hoort.”

De start van de landelijke Kinderboekenweek, die duurt tot en met 16 oktober, wordt mede mogelijk gemaakt door Staatsbosbeheer, de IVN, Windpark Zeewolde, Boerderij Educatie, het Energieloket en veel van onze vrijwilligers.

Over de Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek wordt ieder jaar georganiseerd door stichting CPNB om het lezen bij kinderen te bevorderen. Tijdens deze week worden er door het hele land activiteiten georganiseerd en krijgen lezers bij aanschaf van een kinderboek in de boekhandel gratis het boekenweekgeschenk. Dit jaar is het thema Gi-Ga-Groen. Kinderboeken rondom dieren en natuur staan centraal.

Het boekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Andy Griffiths. Samen met Terry Denton is hij bekend van de populaire De waanzinnige boomhut-reeks. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2022 is gemaakt door illustrator Marije Tolman.

Meer info op www.flevomeerbibliotheek.nl