Havenkwartier - Polderwijk Zeewolde
Havenkwartier - Polderwijk Zeewolde Foto: Carla Spannenburg

Woonmanifestatie: Ontdek je droomwoning in Zeewolde!

· leestijd 2 minuten Algemeen

ZEEWOLDE - Ben je op zoek naar een nieuw thuis waar rust, ruimte, en natuur samenkomen? De Polderwijk, een bloeiende woonwijk in Zeewolde, biedt een scala aan mogelijkheden voor woningzoekenden. Of je nu droomt van een gloednieuwe woning of het avontuur aangaat om je eigen droomhuis te bouwen, het kan hier allemaal!

Op de Woonmanifestatie op 20 april a.s. kunnen belangstellenden zich laten informeren over de nieuwbouwprojecten, type woningen, kavels en prijzen. De woonmanifestatie vindt plaats van 10.00 tot 14.00 uur in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1.

Bijna 200 nieuwe woningen 

Of je nu een starter bent op zoek naar je eerste eigen plekje, een gezin dat ruimte en comfort zoekt, of een levensgenieter die droomt van luxe aan het water: Met maar liefst 196 nieuwe woningen in ontwikkeling, waaronder appartementen, sociale huurwoningen en prachtige koopwoningen, biedt het Havenkwartier voor elk levenspad een thuis.

Onder de 196 nieuwe woningen gaat het om appartementen en woningen in de categorieën goedkoop tot duur. Ook worden er 47 sociale huurwoningen gebouwd. Naast deze plannen worden er tien Royal Waterlofts (waterwoningen) aangeboden en biedt de gemeente Zeewolde zes vrije kavels aan voor particulier opdrachtgeverschap.

Unieke woonbuurt

Het Havenkwartier is een nieuwe woonbuurt in de Polderwijk met een bijzonder verhaal. De Zeewolderdijk is verlegd en de grond in het Havenkwartier is opgehoogd. Dit zorgt voor een relatie met het water en uitzicht op de lager gelegen woonbuurten en het polderlandschap. Schutsluis de Spieghel en keersluis ‘t Ruime Sop zorgen voor een vaarverbinding naar het Wolderwijd en de vaarroute de Blauwe Diamant. De buurt is nieuw, maar heeft door de woningen met verschillende gevels en daken de sfeer van een Zuiderzeeplaats, maar dan in een modern jasje.

Nieuwe projecten die in de verkoop / verhuur komen:

De Ankerplaats

40 woningen en 11 appartementen in de categorie goedkoop tot dure koop, ontwikkeld door Hegeman Ontwikkeling. Het woningbouwplan bestaat uit gestapelde en grondgebonden woningen met een eigentijdse architectonische uitwerking. Het woongebouw en de fraaie vrijstaande woning, het zogenoemde ‘sluiswachtershuisje’ aan de havenkom op het plein ‘Lage Licht’, wordt beeldbepalend voor het plan Havenkwartier.

Havenkwartier

54 woningen en 10 appartementen in de categorie middelduur en dure koop, ontwikkeld door Koopmans Bouwgroep. De woningen met Zuiderzeekarakter liggen nabij de sluis ’t Ruime Sop. Er komen onder andere kadewoningen met werfkelders langs de gracht en woningen met een privé ligplaats voor een eigen boot. De appartementen bieden uitzicht over het water. In dit plan is bijzondere aandacht voor optimale doorkijken tussen de woningblokken om de havensfeer te versterken.

Hof van Seawald

34 woningen in categorie goedkoop tot duur, ontwikkeld door De Realisatie De woningen bieden ruimte aan gezinnen, maar ook aan starters en senioren. De hoekwoningen en de poortwoningen zijn kenmerkend voor dit plan. Aan de buitenzijde worden de woningen beeldbepalend voor langsrijdend verkeer op de ‘Omloop’. Bijzondere uitwerking van het ‘Hofhuys’ zorgt voor een duidelijk verbinding met de gracht en de havenkom.

Bij de Sluis

27 woningen en 12 appartementen, ontwikkeld door VOF Havenkwartier. Het wordt vooral geen standaard wijkje. Bij de Sluis sluit door de karakteristieke architectuur naadloos aan op het naastgelegen Boeghaven. De charmante tussen- en royale hoekwoningen en compacte appartementen liggen dichtbij het Wolderwijd.

Boeghaven

6 stijlvolle sloepwoningen aan de nieuwe havenkom, gerealiseerd door VOF Havenkwartier. Als je van water houdt zit je hier helemaal goed; vanuit je tuin stap je zo op je eigen aanlegsteiger en heb je vanuit je woning vrij uitzicht over het karakteristieke haventje.

De Rederij

47 sociale huurwoningen voor diverse doelgroepen, ontwikkeld door Woonpalet. Het nieuwbouwproject bestaat uit zeven woonblokken met 30 eengezinswoningen, 13 levensloopbestendige woningen en 4 jongerenwoningen. De woningen krijgen een kenmerkende bouwstijl passend in het Havenkwartier en bij de Zuiderzeesfeer.

Vrije kavels

De gemeente verkoopt dit jaar in Havenkwartier Noord zes vrije kavels om karakteristiek te wonen bij het water in Zeewolde.

Nieuwsgierig geworden? Bezoek de Woonmanifestatie op 20 april of kijk op: www.zeewoldenieuwbouw.nl

Havenkwartier - Polderwijk Zeewolde
Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 3 uur geleden
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 4 uur geleden
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 8 uur geleden