Afbeelding
Eigen foto

Steijgers Zakenjournaal

· leestijd 2 minuten Algemeen

Onlangs was er een overleg over het Flevopenningengala dat op 7 juni in de grote feesttent op het evenemententerrein wordt gehouden. Ik schoof aan omdat ik sinds vele jaren betrokken ben bij de Flevopenningen. 

Stukje historie: in 2003 raakte ik betrokken bij Managers Only. Dat was een netwerk organisatie bedoeld om zakelijke contacten te stimuleren in een feestelijke en kwalitatief hoogstaande ambiance. Beetje hoogdravend misschien, maar daar was geen woord aan gelogen. Op 2 en 3 juni 2004 organiseerde we in het Aviodrome op Lelystad Airport voor de eerste maal de Flevolandse editie van het netwerkevenement onder de naam Managers Only. Zo’n honderd bedrijven maakten van de gelegenheid gebruik om deel te nemen en over de beide dagen verspreid kwamen er 1500 zakelijke bezoekers op af. Logisch ook want er waren interactieve workshops, 4x4 autotesten over een rally parcours, vluchten met een Dakota en een helikopter, een ondernemerscafé, live optredens van Jan Vayne en Golden Earring en natuurlijk exclusieve catering, en nog veel meer. En wie wil dat missen? 

We zouden er de topondernemer van Flevoland gaan aanwijzen. Maar zover kwam het niet. Want ook de provincie had plannen voor een onderscheiding. De Flevopenning. Omdat wij de beroerdste niet zijn, lieten wij onze plannen varen ten faveure van de Flevopenningen. Managers Only had z’n feestje en de Flevopenningen werden uitgereikt. Als tegenprestatie deed de toenmalige gedeputeerde (EZ) Andries Greiner de opening van Managers Only. Het was een groot succes, dat was het gala van de Flevopenningen in de Meerpaal in Dronten ook. Daar werd in 2007 onze eigen Wan Tung Topondernemer van Flevoland. 

Het Flevopenningengala werd twee keer eerder in Zeewolde gehouden; een keer bij Asian Paradise en een keer in de Bibliotheek/Ravelijn. In het jubileumjaar is Zeewolde weer aan de beurt. Waarom verhaal ik hierover? Omdat ik de Flevopenning in al die jaren heb zien groeien van een klein – onder ons – bobofeestje, naar een volwassen ondernemers netwerk, waar succesvolle Flevolandse bedrijven letterlijk op het podium in de schijnwerpers worden gezet en waar het goed zakendoen is onder het genot van een voortreffelijk diner en genietend van topklasse entertainment. Het trekt doorgaans zo’n zeshonderd ondernemers en bestuurders. 

Dit jaar wordt op het gala veertig jaar ondernemerschap gevierd, uiteraard onder het motto ‘Samen Sterk’. Dat is geen loze slogan maar een realiteit. Laat er geen misverstand bestaan. Ik sponsor de Flevopenningen al jaren, maar ik zie de voordelen die dit ondernemersevent biedt niet door een roze bril. Ik weet uit ervaring dat dit netwerkevent je geen windeieren hoeft te leggen. Voorwaarde is wel dat je van zakelijk netwerken houdt en daarin ook wilt investeren. Bij de Flevopenningen kan dat door bijvoorbeeld je klanten uit te nodigen en op een geweldige zakelijke show te fêteren. Daarnaast kunnen Zeewolder bedrijven zich deze editie op het Zeewolde Ondernemersplein presenteren aan 600 gasten uit heel Flevoland, of je kunt als Zeewolder onderneming een plekje verwerven in de promotionele omheining van de feesttent. 

Kortom, het gala van de Flevopenningen dat dit jaar in Zeewolde wordt gehouden is een uitgelezen kans om je netwerk te verbreden, nieuwe contakten op te doen en om zaken te doen. Vanzelf gaat dat niet, je moet dat immers zelf doen op een event dat van a tot z voor netwerken is ingericht. Mijn advies luidt daarom: wacht niet tot je een uitnodiging krijgt, maar boek zelf een tafel voor je bedrijf of doe dat samen met collega ondernemers. Samen sta je immers sterk, vooral op het Flevopenningengala.