De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan Foto: Erik Wallenburg

Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar.

Algemeen Instagram

ZEEWOLDE - Buizen, moffen en PVC-hulpstukken, een kruiwagen en gereedschap - dat zijn de benodigdheden waarmee de teams Blauw (dorp) en Groen (Buitengebied) het op 27 april, Koningsdag, moeten doen bij Zeewolde Kruist de Buizen. 

De opdracht is om zo snel mogelijk plusminus 400 meter PVC-buizen met een lengte van vijf meter en een diameter van 125 mm te koppelen en vervolgens weer op te ruimen.

Onderweg zullen de teams verschillende hindernissen tegenkomen. Het begint op traject 1  met de hindernis ‘Brevi’, opgebouwd met auto- en tractorbanden in diverse maten. Hier zullen de teams moeten zagen en hulpstukken moeten aansluiten. Ook zullen er diverse banden over de pijpleiding moeten worden geschoven.

Op het tweede traject  zullen de twee teams elkaar kruisen. Bij deze hindernis, ‘Straatwerk Van Gelder’, komen de teams verschillende materialen op het wegdek tegen.

Bij de hindernis ‘De Afvalrace’ op traject drie, genaamd ‘HVC + ???’, moeten de teams de buizen zigzaggend om diverse soorten containers heen leggen. Ook hier moeten ze zagen, passen, meten en koppelen.

Op het vierde en laatste traject, ‘Straatje vegen’, moeten de teams alle buizen en hulpstukken weer terugleggen in de bestemde kratten op de containers. De verzaagde pijpen moeten apart worden gelegd. Het team met het minst aantal gezaagde buizen verdient punten.

Op ieder traject zal een scheidsrechter het spel controleren en de veiligheid in de gaten houden.

Zeewolde Kruist de Buizen is niet alleen leuk om te doen, maar ook heel leuk om naar te kijken. Voor het publiek is het unieke spel goed te volgen vanaf de kant. De wedstrijd wordt gespeeld op de atletiekbaan en duurt van 14.00 - 15.00 uur. 

René de Jong, Anneleen Links en Ben Scharft zijn klaar voor de fandag op 8 mei.
Wolderwijd kijkt uit naar fandag: 'Zichtbaarheid belangrijk voor toekomstambities' Sport Instagram 6 mei, 12:00
Gerrit Jan Gorter
Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde kondigt vertrek aan Gemeente Instagram 6 mei, 11:53
Afbeelding
Tessa Schoots niet in de prijzen tijdens EK Taekwon-Do Sport 6 mei, 10:31