Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Vlaggen aan De Nes

Algemeen Instagram

ZEEWOLDE - Alle woningen aan De Nes hebben een ‘Zeewolde 40 jaar vlag’ wapperen. Het is een vrolijk gezicht als je de straat in komt rijden. De vele bloemen dragen bij aan een blij gevoel over deze kortste straat van Zeewolde. 

“Kijk, we hebben allemaal een Zeewolde-vlag!”, roept een van de bewoners. Ze zijn daarmee de eerste straat die dit voor elkaar heeft. De eerstvolgende straat die dit ook lukt, mag de krant mailen!

Achter elke vlag is een voordeur, en achter elke voordeur een verhaal. Ook hier. Hoelang ze al in Zeewolde wonen? Er klinken getallen als: 44, 40 en 38 jaar. Allemaal langer dan 24 jaar. Dat zijn de ‘diehards’. Op De Nes vinden ze saamhorigheid en buren die echt naar elkaar omzien! 

Het is mooi om te horen hoe deze mensen zich hebben ingezet voor de opbouw van de dorpsgemeenschap. Over oogstfeest-cabaret, schoolbesturen, voetbalbestuur, de musicals in Open Haven en de biljartclub. Over hoe Neelie Smit Kroes de eerste bak beton goot op het Flevoplein, de koningin die in 2006 op bezoek kwam en de opening van Open Haven. 

Vol passie praten ze over hun dorp. Naast De Nes zijn de Potloden, de waterlelies bij de Verbeelding, de Stille Kern en het Klauterwoud favoriete plekken. 

Nee, er komt voorlopig geen plekje vrij aan de Nes, want ze willen geen van allen weg. Maar voor een goed verhaal en vást een kop koffie is dit de juiste straat! 

“‘t Is Zeewolde, plaats van je leven” zongen ze in 1988 in de Botenloods; en dat beamen de Nessers nog steeds. Vandaar dat de ‘40 jaar Zeewolde-vlag’ hier bij állemaal met trots hangt te wapperen.