Afbeelding
Foto: SSB

Lichtjeswandeling Horsterwold

Bosgeluiden

December is begonnen. Sinterklaas vertrekt uit Nederland en dan gaan we gaan naar de kerst. Een tijd wat bruist van de activiteiten in en rond Zeewolde. Daar doen wij als boswachters natuurlijk graag aan mee. Zo wordt het voor ons tijd om onze laatste publieksactiviteit van dit jaar te organiseren, de Lichtjeswandeling Horsterwold. De lichtjeswandeling is de meest sfeervolle wandeling door het donkere Horsterwold.

Op 9 december zetten we een speciale route uit. Deze geven we aan met kaarsjeslantaarntjes Neem je eigen lampion of lantaarntje mee en volg het spoor van lichtjes door het donkere bos. Start is bij het speelbos de Zevensprong aan de Groenewoudseweg 7 en de route is 2 kilometer lang.

Zet je zintuigen op scherp en beleef de magie van het donkere bos. Warm je aan het eind van de wandeling op bij het kampvuur met een beker warme chocolademelk of glühwein. Leuk voor de hele familie en de hond mag aan de lijn mee.

Door de vele regenval van de laatste tijd kan het hier en daar drassig zijn en is de route niet geschikt voor mensen met een fysieke beperking. Ook kinderwagens met kleine (zwenk)wielen worden afgeraden.

Er zijn verschillende starttijden mogelijk. Kijk hiervoor op www.staatsbosbeheer.nl/lichtjeswandelinghorsterwold  en boek je plekje.

Tot ziens op 9 december.

Boswachter Rob Koetsier

Afbeelding
Flevolandse boerenmentaliteit voert boventoon tijdens Kennisdag Bodem en Water Ingezonden 1 mrt, 10:36
Afbeelding
'De Dinsdagavondsalon' zoekt Zeewolder dichters Ingezonden 1 mrt, 10:32
Afbeelding
4,3 miljoen euro subsidie beschikbaar voor het platteland: LEADER Flevoland 2023-2027 geopend Provincie 1 mrt, 10:05