Afbeelding

Zing mee in het Wereldkoor van Zeewolde

Cultuur

ZEEWOLDE - ‘Iedereen is van de wereld, en de wereld is van iedereen’. Dat klonk dinsdag in De Meermin. Aan het repeteren was het Wereldkoor Zeewolde dat net van start is gegaan. Dat gebeurde onder leiding van Rohan Poldervaart, de enthousiaste dirigent die zo’n dertig mensen uit Zeewolde aan het zingen kreeg.

Zeewolde telt meer dan negentig verschillende nationaliteiten. Ook zijn er sinds 2014 veel Syriërs met hun gezin in Zeewolde komen wonen. Deze gezinnen wonen en werken, met vallen en opstaan, aan hun nieuwe toekomst. Hun kinderen gaan hier naar verschillende scholen, daar ontmoeten zij nieuwe vrienden. “In het koor willen we elkaar ontmoeten, elkaar leren kennen, elkaars muziek leren zingen en op instrumenten spelen! Dat is waar het wereldkoor voor staat”, laat cultuurmakelaar Marina van Arendonk weten.

De repetities zijn op de dinsdagavond van 18.45-20.15 uur in de Meermin. Het eerste koor bestaat uit ouderen en kinderen die serieus iets willen gaan neerzetten en leren. De kinderen komen uit groep zeven tot en met acht. De Nederlandse taal staat centraal en er wordt gebruik gemaakt van de muzikale tradities van de deelnemers. Belangstelling om mee te doen? Het koor zoekt enthousiaste mensen met een passie voor andere culturen. “Vader, moeder, zoon, dochter, jong (10+) en oud? Stuur een mail naar cultuurmakelaar@verbeeldingenco.nl. Hoe meer stemmen, hoe meer vreugd!”

Wereldkoor Zeewolde is een samenwerking van Verbeelding&CO, Palet van Zeewolde en FleCk.

Meer info: www.verbeeldingenco.nl

Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56