Dichter Ingmar Heytze is te gast tijdens het online event
Dichter Ingmar Heytze is te gast tijdens het online event Linelle Deunk

Drie Zeewoldense dichters in finale gedichtenwedstrijd

· leestijd 1 minuut Cultuur

FLEVOLAND - Op donderdagavond 28 januari, tijdens Landelijke Gedichtendag, vindt om 20.00 uur de online finale plaats van de gedichtenwedstrijd van FlevoMeer Bibliotheek. Tijdens dit live-event, dat gratis is bij te wonen, is ook de gevierde dichter Ingmar Heytze als gast aanwezig voor een voordracht.

Toeschouwers zien tijdens het live-event de presentatievideo’s voorbij komen van de geselecteerde tien deelnemers, waaronder ook drie Zeewoldense dichters, t.w. André van der Wal met het gedicht Samen, Neeltje Versteeg met het gedicht Zomaar en Lisette Visser met het gedicht Alleen maar samen.
De jury krijgt op dat moment de publieksstem overhandigd en gaat in beraad over de te kiezen winnaar. Intussen geniet het publiek van de voordracht van Ingmar Heytze. Na de voordracht maakt de vakjury de winnaar van de wedstrijd bekend. De vakjury bestaat uit Thom Ummels (voorzitter van poëziefestival Sunsation), Juul Baars (Stadsdichter van Lelystad en oprichter van poëzie-initiatief De Salon) en Eva Vriend (schrijver van onder andere “De helpende hand” en “Eens ging de zee hier tekeer”).

Meld je aan!
De finale met Ingmar Heytze als speciale gast is gratis online bij te wonen. Aanmelden kan via de agenda op www.flevomeerbibliotheek.nl.

Over Ingmar Heytze
”Zijn heldere, toegankelijke gedichten zijn met souplesse en humor geschreven – en uit al hun poriën stromen citaten,” schrijft de Koninklijke Bibliotheek op haar website over Ingmar Heytze. De dichter heeft vele dichtbundels op zijn naam staan, was van 2009 tot 2011 de eerste en enige stadsdichter van Utrecht en schuift geregeld aan in diverse programma’s op Radio 1. Ook schrijft hij regelmatig voor Rails, DAG, KIJK, Onze Taal, (AD) Utrechts Nieuwsblad, De Volkskrant en Trouw, en was (en is) hij als cultureel organisator een van de drijvende krachten achter Het Huis van de Poëzie (2007-2013) en de Nacht van de Poëzie (sinds 2010). Zijn werk won al verschillende prijzen. In februari 2021 verschijnt zijn nieuwste boek, ‘De honderd van Heytze’, met zijn honderd (door hemzelf gekozen) beste gedichten met een toelichting van de dichter zelf.


Gedichtenwedstrijd
Al jarenlang organiseert FlevoMeer Bibliotheek Lelystad tijdens de Poëzieweek de Jaarlijkse Gedichtenwedstrijd, met op Landelijke Gedichtendag de voordrachtavond waarop ook de winnaar bekend gemaakt werd. Bij de komende editie, de elfde alweer en waarbij het thema heel toevallig ‘samen’ is, slaat vestiging Lelystad de handen ineen met de andere vestigingen van FlevoMeer Bibliotheek. Daarmee wordt de wedstrijd nog spannender!