Afbeelding
Doppelmayr

Kabelbaan Floriade: een ritje naar de toekomst

Cultuur

ALMERE - Op een hoogte van 35 meter ervaren bezoekers straks ruim vijf minuten Floriade van bovenaf.

In een 850 meter lange kabelbaan kunnen zij zich in dit duurzame, attractieve vervoersmiddel snel laten verplaatsen tussen het zuidelijke deel van Floriade-park en het noordelijke deel. ā€˜Bedenk wat een fantastisch vogelperspectief dit geeft van de unieke rechthoekige verkavelingsstructuur van het terrein, het arboretum met bomen, planten, heesters en bloemenvelden, de expokavels met de internationale inzendingen en alle overige bezienswaardigheden. Daarnaast vormt dit een unieke kans om de duurzame potentie van stedelijke kabelbanen te tonenā€™, meldt nieuwsbrief van Floriade Expo 2022. 

Sven Stimac, Chief Operating Officer Floriade Expo 2022: ā€œEen kabelbaan biedt onze gasten een attractie waarmee ze naast de geplande voetgangersverbindingen over de snelweg, in een kort tijdbestek het 60 hectare grote Floriade-park doorkruisen en tegelijkertijd rustig genieten van de landschapsarchitectuur, die van bovenaf duidelijk te zien is. Door voor de Expo voor deze verbinding te kiezen, gaan we uit van een optimale verdeling van de bezoekers over het park en bieden we een comfortabel transportmiddel met een hoge belevingswaarde.ā€

De Doppelmayr/Garaventa Group en advies- en ingenieursorganisatie Arcadis zijn reeds gestart met de aanleg van de kabelbaan. Deze zal naar verwachting begin juni 2021 gereed zijn. Bezoekers van Floriade Preview in 2021 gaan al gebruikmaken van de kabelbaan. Zij stappen op in het noordelijke deel van het terrein dat grenst aan het Weerwater, maken een rondje via het zuidelijk deel over de A6 en komen weer bij het opstappunt uit. 

Tienerband Mixed Up
Tienerband Mixed Up brengt feest op Koningsdag Ingezonden Instagram 17 apr, 11:41
Havenkwartier - Polderwijk Zeewolde
Woonmanifestatie: Ontdek je droomwoning in Zeewolde! Algemeen 16 apr, 16:00
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 16): Het eenzame eerste graf op de begraafplaats Algemeen Instagram 16 apr, 15:30