Afbeelding
Graphyrose

Laarzenpad: avontuurlijke wandelingen langs boerenakkers en door het Horsterwold

Cultuur

ZEEWOLDE – Met het Boeren Ommetje (2,5 km), Rondje Landerijen (4,5 km) en Zinvol Wandelrondje (4,5) biedt het Laarzenpad avontuurlijke wandelingen voor een breed publiek. De wandelingen starten en eindigen bij Boeren Pitstop, een loeileuke tussenstop op de boerderij aan het Erkemederpad 2 in Zeewolde, die weer (aangepast) geopend is.

Met het Laarzenpad loop je langs boerenakkers en door het Horsterwold. Voor zowel kinderen als volwassenen zijn er verschillende nieuwe activiteiten voor onderweg. Naast routeboekjes zijn er verschillende spellen ontwikkelt zoals het Lentespel, Fotospel en het Smerig Speur Spel. De activiteiten hebben verschillende thema’s en belevingsopdrachten voor verschillende leeftijdsgroepen en wisselend per seizoen. “Allemaal gericht op het samen genieten in de natuur”, aldus initiatiefneemster Carolien den Brok.

Bezinningswandeling
Ook nieuw is de bezinningswandeling. Wandelaars krijgen vragen, afbeeldingen en quotes mee voor onderweg. “Nee, geen bomen knuffelen en ook niks zweverigs hoor, wat me al direct door mensen gevraagd werd”, licht Carolien toe, “maar met nuchtere vragen die aansluiten bij het gebied waarin je loopt. Zoals de vraag: ‘Loop jij het liefst tegen de wind in of met de wind mee?’ Heerlijk om alleen over te mijmeren of met iemand anders over van gedachten te wisselen.”

Boeren Pitstop is open van 9.30 uur tot zonsondergang. Meer informatie: www.boerenpitstop.nl.