'Tussen kop en steel
'Tussen kop en steel" Jelle Stellingwerf

Tulpenroute Flevoland 2021 alsnog van start

Cultuur

ZEEWOLDE — Van uitstel kwam gelukkig geen afstel: vrijdagmiddag 16 april werd, een week later dan oorspronkelijk gepland, alsnog het startschot gegeven voor de Tulpenroute Flevoland 2021. Waar kan dat beter dan op het Tulpeiland Zeewolde? Tussen ‘kop en steel’ van de eilandtulp gingen drie vlaggen in top: het groen-geel-blauw van Zeewolde, de vlag van mede-organisator Puur Zeewolde in dezelfde kleuren, en natuurlijk het fleurige doek van de Tulpenroute Flevoland. Het zonnetje deed de rest.

Wethouder Egge Jan de Jonge, portefeuillehouder van o.a. Openbare Ruimte, prees in een korte speech de inspanningen van wat hij noemde het ‘Tulpenteam’, bestaande uit enthousiaste vrijwilligers van Puur Zeewolde en vertegenwoordigers van het bollenkwekersgilde. “Editie 2020 moest worden afgeblazen, en even zag het ernaar uit dat ook versie 2021 niet door kon gaan. Maar het team liet zich niet onbetuigd! Zonder die tomeloze inzet was het niet mogelijk geweest. Geweldig!”

De Tulpenroute Flevoland kent drie varianten: een Route Dronten, een Route Lelystad en een Route Zeewolde/Almere. Tickets zijn verkrijgbaar via de website www.tulpenrouteflevoland.nl. Daar is ook een ‘achterbankspeurkaart’ te downloaden, waarmee een tulpenrit voor kinderen extra spannend wordt. “Een leuk en leerzaam gezinsuitje”, volgens de site. De eerste velden krijgen al kleur, en meer zullen volgen. Wacht niet te lang…

Vlag in top!
Toepasselijk schoeisel...
De routevlag
Het 'Tulpenteam'