de 'wip'
de 'wip' Eigen foto

De kermis komt eraan!

Cultuur

ZEEWOLDE – Zwieren en zwaaien op de kermis; met in achtneming van een aantal coronamaatregelen mag het eindelijk weer. En dus strijkt de zomerkermis neer in Zeewolde van woensdag 28 juli tot en met zondag 1 augustus. 

De kermisondernemers zijn blij dat er weer wat mogelijk is. “Het wordt voor ons de vierde kermis in Nederland dit jaar en het seizoen is al grotendeels voorbij”, vertelt Wiep Leusink, die de kermis in Zeewolde al jaren organiseert. “We hebben 18 maanden stilgestaan. We zijn heel blij dat gemeente Zeewolde de gunning heeft vrijgegeven.”

Zondag - kortingsdag
Met onder meer een autoscooter, zweefmolen, de wip (ronddraaiend bankstel), grijpkramen, draaimolen schiettent en een oliebollenkraam vol lekkernijen biedt de kermis voor iedereen wat wils. De kermis is open van 13.30 uur tot 23.00 uur. Zondag is het familiedag met leuke kortingen.

Coronaproof
De kermis, die neerstrijkt op het evenemententerrein aan de Horsterweg, wordt geheel coronaproef opgesteld. Om goed in de gaten te kunnen houden dat er niet teveel bezoekers op het terrein komen wordt het met rood/wit lint afgezet. Er komt een aparte in- en uitgang, looproutes worden met pijlen aangegeven en overal komen pompjes met desinfectiemiddel te staan. “We willen ons netjes aan de coronamaatregelen houden”, aldus de kermisorganisator, “we hopen dat de bezoekers daar ook hun eigen verantwoordelijkheid in nemen, zodat we met z’n allen weer kunnen genieten van de kermis.”