Voetjes in het zand...
Voetjes in het zand... Puur Zeewolde

BeachBios: avondje uit op het strand van Zeewolde

Cultuur

ZEEWOLDE – Naar alle waarschijnlijkheid is er dit jaar weer iets meer mogelijk tijdens de BeachBios in het After Summer-weekend, op zaterdagavond 4 september. De verwachting is dat kleine eendaagse festivals, waaronder deze gratis filmavond valt, onder strikte voorwaarden weer mogelijk zijn. De bezoekers moeten wel gevaccineerd zijn of een negatieve testuitslag kunnen tonen die niet ouder is dan 24 uur. Ook bezoekers die kunnen aantonen dat ze de afgelopen zes maanden corona hadden, mogen naar binnen. Kortom: de voorbereidingen zijn gestart en de organisatie kijkt uit naar een ouderwetse filmavond op het strand.

De BeachBios begint inmiddels een traditie te worden. Andere jaren trok het een kleine duizend bezoekers van binnen en buiten Zeewolde. Tot vorig jaar, toen het evenement gebonden was aan een maximumaantal bezoekers van 250. De organisatie hoopt dit jaar dat aantal iets te kunnen ophogen, op een verantwoorde manier. “Wij kijken uit naar dit evenement, aangezien het ons eerste grote Puur Zeewolde-evenement is sinds een jaar. En de intentie is om er met elkaar een leuke filmavond van maken”, aldus Lucienne Brons, bestuurslid van Puur Zeewolde. 

Het programma ziet er voor die avond weer veelbelovend uit. Vooraf kun je een tafeltje reserveren op het ‘Cinema Food-plein’, om alvast onder het genot van een heerlijk tapasdiner en livemuziek in de stemming komen (18.00-20.15 uur). In verband met de nog geldende coronamaatregelen moet er wel vooraf gereserveerd worden. Kosten: € 27,50 per persoon. 

Dit jaar is er gekozen voor de romantische en kleurrijke film ‘La La Land’. Jazzpianist Sebastian (Ryan Gosling) valt voor de beginnende actrice Mia (Emma Stone). Wanneer hun carrières succesvol worden moet het koppel keuzes maken die hun liefde onder druk zetten. ‘La La Land’ is een moderne variant op de klassieke Hollywoodmusical en een ode aan iedereen die durft te dromen. De film zelf start om 21.00 uur. Tickets voor beide evenementen zijn vanaf nu te bestellen via: https://beachbios2021.entranz.nl.