Sneeuwuiltjes maken
Sneeuwuiltjes maken Zeewolde Actueel

Volop gezelligheid op de ‘doe eens lekker duurzaam’-markt

Cultuur

ZEEWOLDE – Met de ‘doe eens lekker duurzaam’-markt werd zaterdag 9 oktober in de Roode Schuur, het thuishonk van IVN Zeewolde de Week van de Duurzaamheid afgetrapt. Wethouder duurzaamheid, Ewout Suithoff, opende de dag. Direct na aanvang stroomden de eerste bezoekers al binnen.

“Dankzij een organisatie als IVN Zeewolde kunnen we informatie over de natuur doorgeven aan de volgende generatie. Daar zijn we als gemeente heel blij mee”, aldus de wethouder. IVN Zeewolde had in samenwerking met de gemeente en tal van lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties flink uitgepakt. Naast uitgebreide informatie over wat IVN Zeewolde zoal doet en organiseert konden bezoekers rondkijken in de schuur en op het terrein. Er kon ook gelijk een boodschap gedaan worden: buiten stonden diverse kramen met lokale ambachtelijk producten, zoals kaas, fruit, eieren, brood, pompoenen, honing en zelfs lokaal geoogst saffraan, maar ook met leuke cadeautjes zoals unieke houten planken.

Binnen konden de kinderen naar hartenlust knutselen. Er stond van alles klaar, bijvoorbeeld om pindaslingers te rijgen, vogelhuisjes te beschilderen en sneeuwuiltjes te maken. Met rode wangen werd hier de hele dag door hard gewerkt met verrassende creatieve resultaten. Ondertussen werd het buiten mede door het fraaie nazomerse weer steeds gezelliger. Terwijl folkband Ackoord voor een lekker deuntje zorgde werden bij de overdekte vuurkuil kastanjes gepoft en broodjes afgebakken. 

Kortom; een prikkelende start voor de ‘doe eens lekker duurzaam week’, waarin nog veel meer leuke activiteiten staan gepland. Zie voor het volledige programma: www.zeewolde.nl/duurzaam

Opening van de 'doe eens duurzaam'-markt bij IVN Zeewolde
Vogelhuisje beschilderen